Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave woensdag 14 april 2004

* AANHOUDINGEN IN ONDERZOEK NAAR BANKPASJESSKIMMERS

ROTTERDAM - Rechercheurs van het district De Noordhoek hielden in een onderzoek naar bankpasjesskimmers twee Italianen (26 en 30 jaar) en een 24-jarige Roemeen aan. Het drietal werd begin april een tweetal dagen in de wijk Schiebroek opgemerkt door een aantal oplettende winkeliers, die de politie daarover inlichtten. Het drietal hield zich daarbij in de nabije omgeving van geldautomaten op de Peppelweg en het Ganzerikplein op.
Toen politiemensen op de Peppelweg werden aangesproken door een vrouw, wiens pasje bij het pinnen door de geldautomaat was 'ingeslikt', werd de geldautomaat door hen onderzocht. Daarbij bleek dat er voor de gleuf bij de pinautomaat een apparaatje was geplaatst, waarmee het mogelijk is de magneetstrip op de passen te lezen en te kopiëren. Tevens was er een minicamera bevestigd, die gericht was op de hand van de pinner.
De drie mannen, die zich in de omgeving van de geldautomaat ophielden werden daarbij aangehouden. In hun bezit werden andere skimattributen aangetroffen en in beslag genomen. Voorzover de rechercheurs van het district De Noordhoek konden natrekken bleek dat er van personen die van de betrokken geldautomaat gebruik hadden gemaakt nog geen geld van hun rekening was afgeschreven. Wel werden er bij onderzoek vier pasjes in de geldautomaat aangetroffen, die waren 'ingeslikt'. De drie aangehouden mannen zitten inmiddels in bewaring. Het onderzoek wordt voortgezet.

Ochtenduitgave woensdag 14 april 2004