Nederlandse Vereniging van journalisten

Plaatsvervangend algemeen secretaris
Voordracht Thomas Bruning

14 april 2004

Het bestuur van de NVJ heeft het genoegen en conform artikel 27 lid 1 van de statuten, de plaatsvervangend algemeen secretaris Thomas Bruning voor te dragen tot benoeming in de functie van algemeen secretaris per 1 september 2005 door de Verenigingsraad in zijn vergadering van 3 mei.

Thomas Bruning is 34 jaar. Voorafgaande aan zijn betrekking bij de NVJ, werkte hij als jurist en beleidsmedewerker bij het contactorgaan van de Nederlandse Orkesten. Ook is hij werkzaam geweest op een advocatenkantoor en bij een auteursrechtorganisatie. Hij is afgestudeerd jurist met specialisaties arbeidsrecht en auteursrecht. Daarnaast volgde hij mediarecht bij professor Gerard Schuyt, voorganger van Hans Verploeg.

Omroep secretaris
In 1999 is hij begonnen als omroepsecretaris bij de NVJ. Behalve de behartiging van de CAO's publieke omroep en HMG ontwikkelde hij in 2003 de eerste CAO bij SBS/Cameo. Hij is verder gespecialiseerd in het redactiestatuut en pensioenen. Hij functioneert als secretaris voor de NVJ werkgroep pensioenen. In de zomer van 2002 is hij benoemd tot plaatsvervangend algemeen secretaris als opvolger van Irene Konings. Bestuur en secretariaatsmedewerkers zien in hem een geschikte nieuwe algemeen secretaris, na een selectieprocedure waaraan ook een externe kandidaat meedeed..

Vertrek Hans Verploeg
De huidige algemeen secretaris Hans Verploeg neemt na 25 jaar de functie te hebben bekleed, vrijwillig ontslag per 1 september 2005. Hij blijft actief in het media veld met aangrenzende vrijwilligers activiteiten als `Reporters Respond' en `FreeVoice', voorheen de `CAF/SCO'.