Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 13 april 2004 (14-04-2004)

Aanlegvergunning
Het college verleent aan de provincie aanlegvergunning voor het verharden van een gedeelte van de Dunsedijk (gelegen tussen Groenstraat en Kinderlaan). Begin februari werd de procedure voor verlening van de aanlegvergunning opgestart. De aanvraag heeft vier weken ter inzage gelegen. Er zijn geen reacties binnengekomen.

Huisvesting Openbaar Onderwijs
De Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs Hilvarenbeek heeft een spoedaanvraag inge-diend voor uitbreiding van haar hoofdvestiging aan de Papenstraat met een 8e lokaal en een ruimte voor onderwijskundige ontwikkelingen. Aangezien de aanvraag onvoldoende is onderbouwd, wordt deze niet verder in behandeling genomen.
Het is overigens wel zo dat de gevraagde voorziening is meegenomen in het Integraal Huisvesting Plan, dat in april aan de raad wordt voorgelegd. Hierdoor behoort realisatie binnen korte termijn wellicht toch nog tot de mogelijkheden.

Inkomstenondersteuning minima
Om langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief een extra financiële tegemoetkoming te verlenen, stelde het rijk in 2003 financiële middelen beschikbaar. Via de nota Inkomsten-ondersteuning langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief bepaalde het college eind vorig jaar op welke wijze deze financiële middelen aan de doelgroep toegekend zou moeten worden en wat de hoogte van de toegekende bedragen zou moeten zijn. Van de 44 aanvragen die zijn ingediend, werden er 22 toegekend waardoor slechts een deel van het beschikbare budget is gebruikt. Het college heeft daarom besloten de toegekende bedragen ambtshalve te verhogen.

Bomen Molenacker
Het college heeft het voornemen om kapvergunning te verlenen voor 72 honingbomen aan de Molenacker in Diessen en daarvoor in de plaats 42 veldesdoorns terug te planten. Een definitief besluit wordt pas genomen nadat de uitkomsten bekend zijn van de informatieavond die wordt gehouden voor bewoners van Molenacker.

Uit eerdere collegevergaderingen

Herdenking 60-jarige bevrijding
Een aantal inwoners uit de gemeente heeft het initiatief genomen op zondag 3 oktober 2004 de 60-jarige bevrijding te herdenken. Het college stemt daarmee in. De gemeente zal in beperkte mate hand- en spandiensten verlenen. Verdere actie wordt overgelaten aan het particulier initiatief.