Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum   14-04-2004                                                   
                                                                     
Van   Brenda van der Pal GSM 06 - 53 22 01 57 / afdeling Communicatie

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Jongen aangehouden voor vernieling

Gistermiddag is op de 13de straat Voorstenkamp een 12-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht de ruit van een bushokje te hebben vernield. De jongen is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Ongevallen met letsel

Gisteravond is op de 13de straat Aldenhof een aanrijding ontstaan tussen een 27-jarige scooterrijder uit Nijmegen en een 21-jarige automobilist uit Nijmegen. De automobilist wilde een parkeerhaven inrijden. Op dat moment passeerde de scooterrijder en ontstond een aanrijding. Door de aanrijding kwam de scooterrijder ten val. Hierbij liep hij licht letsel aan zijn knie op.
Vanochtend is op de kruising Professor Molkenboerstraat/ Groenewoudseweg een aanrijding ontstaan tussen een 31-jarige automobiliste uit Nijmegen en een 16-jasrige bromfietster uit Groesbeek. De automobiliste verleende vermoedelijk geen voorrang aan de bromfietster waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding kwam de bromfietster ten val en liep licht letsel op.


Bedrijfsinbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is in een bedrijf aan de Kanunnik Boenenstraat ingebroken. Door een schuifpui te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Er zijn diverse goederen gestolen. Er is aangifte gedaan.

District Tweestromenland

Beuningen- bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan de schoolstraat is afgelopen nacht ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het bedrijf zijn diverse goederen gestolen. Er is aangifte gedaan.

Winssen- bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan de Notaris Stephanus Roesstraat is gisteren een grijze Mercedes met het kenteken PT-GN-67 gestolen. De eigenaar uit Beuningen deed aangifte.

District De Waarden


Culemborg- ongeval met letsel

Gistermiddag is op de Dahliastraat een aanrijding ontstaan tussen een 24-jarige automobilist uit Culemborg en een 18-jarige bromfietser uit Culemborg. Vermoedelijk verleende de automobilist gen voorrang aan de bromfietser waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding kwam de bromfietser ten val en liep licht letsel op.


Kerkdriel- ongeval met letsel

Gisteravond is op de Kerkstraat een aanrijding ontstaan tussen een 17-jarige bromfietser uit Kerkdriel en een automobilist (gegevens niet voldoende bekend). Vermoedelijk stak de bromfietser de weg over zonder de automobilist voorrang te verlenen. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser onder andere letsel aan zijn hoofd opliep. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Beesd- kettingbotsing
Vanochtend is rond 10.00 uur op de A2 in de richting van Utrecht een file ontstaan. In deze file ontstonden kort na elkaar drie aanrijdingen. In totaal raakte een tiental auto's hierbij betrokken. Niemand raakte gewond. Rond 11.00 uur is de rijbaan weer vrijgegeven.

Blik op veilig

Snelheidscontroles op dinsdag 13 april

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   Snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Berg en      10.00 -     50     2269 38   79    
          Dalseweg     14.15 uur                          
Malden    Rijksweg     20.00 -     50     1065 71   100   
                       22.00 uur                          
Wijchen   Nieuweweg    20.45- 22.3050     360  50         
                       uur                                
Millingen Heerebaan    19.55 -     50     373  29   70    
a/d Rijn               22.00 uur                          


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --