Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DE WINKLER PRINS ONLINE BIJ PLANET INTERNET

Amersfoort, 14 april 2004 - De Nederlandse encyclopedie Winkler Prins is nu ook via internet beschikbaar. Met deze nieuwe dienst van Planet Internet beschikken internetgebruikers snel en gemakkelijk over de encyclopedische informatie. De online versie van de Winkler Prins is beschikbaar via http://www.planet.nl/winklerprins en wordt elke maand geactualiseerd zodat hij altijd actueel is.

De Winkler Prins online is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij Het Spectrum, een onderdeel van uitgeversconcern PCM. De encyclopedie omvat meer dan 58.000 trefwoorden. Dankzij handige zoekmethoden is de informatie voor zowel volwassenen als kinderen zeer toegankelijk.

De Winkler Prins bij Planet Internet bevat veel extra informatie die niet in de papieren versie is opgenomen, zoals verslagen van tijdgenoten en boekuittreksels. Verder bevat de encyclopedie 12.000 foto's en illustraties, 80 video's,
2.000 geluiden en muziekfragmenten, 13.500 links naar interessante websites en 360º-panorama's. Overige interactieve mogelijkheden die de dienst biedt zijn bijvoorbeeld een wereldbol en online woordenboeken.

Samenwerking
De eerste Winkler Prins verscheen in 1870. De encyclopedie werd vrijwel geheel geschreven door Antony Winkler Prins, een predikant uit Veendam. Door de
26-delige papieren Winkler Prins te verpakken in de interface van Microsoft Encarta, was het al eerder mogelijk om de encyclopedie op cd en dvd aan te bieden. De unieke samenwerking tussen Planet Internet en Uitgeverij Het Spectrum maakt het mogelijk om het naslagwerk nu ook online aan te bieden.

Altijd up-to-date
Eén keer per maand wordt het bestand van Planet Winkler Prins geactualiseerd. Biografieën en belangrijke actuele gebeurtenissen worden dan verwerkt. Een abonnement kost Euro 4,95 per maand. Ter introductie is de dienst de eerste maanden beschikbaar voor Euro 3,95 per maand.


---



Ingezonden persbericht