Politie Flevoland

Jubileum schoolvoetbaltoernooi Emmeloord

Emmeloord 25-03-2004 - Politie Flevoland tekent voor organisatie tweedaags evenement. Het schoolvoetbaltoernooi in Emmeloord viert feest. Voor de 25-ste keer houden medewerkers van Politie Flevoland in april het toernooi voor de voetballende jeugd van de basisscholen in Noordoostpolder. Ook dit jaar is er sprake van twee speeldagen, woensdag 14 en woensdag 21 april.

Op woensdag 14 april zijn de zeventallen aan de beurt. Een week later, op woensdag 21 april, wordt het toernooi voor de elftallen gespeeld. Op die laatstgenoemde speeldag, is het toernooi jarig. Het is die dag precies 25 jaar geleden dat het schoolvoetbaltoernooi voor elftallen voor het eerst werd gehouden. De organisatoren willen daar een feestelijk tintje aan geven.
Daarom houdt Politie Flevoland een aantal demonstraties. Zo komen onder meer diensthonden in actie en zijn politievoertuigen te zien. Ook is er een verrassing voor de jeugd.

De toernooien vinden plaats op het sportpark van Sportclub Emmeloord aan de Sportlaan in Emmeloord. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur en de prijsuitreiking worden omstreeks 18.00 uur verwacht. Zowel na het toernooi van de zeventallen als elftallen worden de prijzen in de kantine uitgereikt.

In totaal doen op 14 april 26 zeventallen jongens en hetzelfde aantal bij de meisjes mee. Een week later komen dertig schoolelftallen (jongens) in actie. De eerste vier in de eindstand ontvangen een beker, de overige deelnemers een medaille en vaantje. Bij de zeventallen jongens won vorig jaar de Paulaschool uit Rutten. Bij de meisjes was De Klipper uit Emmeloord de sterkste. De Zevensprong uit Emmeloord was toen bij de elftallen de beste.

De toegang is gratis en publiek is van harte welkom.


------------------
Einde Persbericht. NB