Ingezonden persbericht


Bericht voor de Pers

Betreft aanbieden petitie tegen geweld.

Wie zo maar het leven neemt van een ander, hoort nooit meer op vrije voeten te komen! Een moordenaar doodt nooit één mens, maar altijd vele levens tegelijk.

Den Haag, 31 maart 2004

Geachte meneer, mevrouw,

Op woensdag 14 april, om 13.45 uur zullen wij een petitie tegen geweld aanbieden aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal (ingang 't Plein). Leerlingen van de bovenbouw van de Haagsche school voor voortgezet onderwijs "De Populier" zullen hierbij aanwezig zijn. Met andere scholen, enkele taxibedrijven, FNV-Spoor, Nederlandse Spoorwegen, en anderen, zijn we nog bezig, om ze uit te nodigen / te interesseren hiervoor.

In het verleden hebben wij de(zelfde) petitie meerdere malen aangeboden (de eerste maal in 1986, vervolgens meerdere malen in de jaren '90 en ook begin jaren '00).

"Wij" - de aanbieders - zijn gewoon twee huisvaders uit Den Haag: Martin Roos en Tjerk Bakker. Martin zijn zoon is enkele jaren geleden vermoord. Martin en zijn familie hebben levenslang gekregen.&; de daders lopen na tien, vijftien jaar weer vrij rond in onze samenleving.

Zelf ben ik meerdere malen slachtoffer van geweld geweest in m'n leven.

Het wordt - wat mij betreft - de laatste maal, dat wij de petitie aanbieden.

U kunt mij altijd bereiken, mocht u vragen hebben.

De petitie is bij tevens bij dit bericht gevoegd.

Een voorbeeld uit de praktijk is ook bijgevoegd.

met vriendelijke groet,

Tjerk Bakker

tjerkbak@wanadoo.nl

www.slachtoffersvangeweld.tk (verdwijnt eind april alsmede de gelijknamige stichting).