3 e persbericht van dinsdag 13 april 2004

Eindhoven 13-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Portemonnee uit handen gegrist

In het Winkelcentrum Woensel is dinsdag rond 10.30 uur de portemonnee van een vrouw van 73 uit Eindhoven gestolen. De vrouw kwam een winkel uitgelopen met haar portemonnee in haar handen. Ze wilde daar iets uitpakken. Plotseling graait een onbekende man de portemonnee in het voorbij lopen uit haar handen. In de portemonnee zaten enkele pasjes, sleutels en ongeveer 60 euro.

Eindhoven: Verdachten van vernieling aangehouden

Na een melding van vernieling van ruiten van een school aan de Jan Heynslaan ging de politie dinsdagavond meteen ter plaatse. Op de Jan Heynslaan konden een 15-jarige en een 13-jarige verdachte aangehouden worden rond 19.30 uur. Op de Willem van Kesselstraat werd eveneens rond 19.30 uur een derde verdachte, een 14-jarige jongen, aangehouden. Het drietal woont in Eindhoven en is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Man met gestolen videocamera aangehouden

In een winkel aan de Hermanus Boexstraat is dinsdag rond 12.50 uur een 21-jarige man uit Wijchen met een gestolen videocamera aangehouden. De man kwam met de videocamera naar de winkel om een extra onderdeel voor de camera te kopen. Toen het personeel het serienummer controleerde bleek de videocamera afgelopen weekend uit de winkel gestolen te zijn. Hierop is de verdachte door het winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie.

Helmond: Auto gestolen

Vanaf een oprit van een woning aan de Hunzestraat is dinsdag tussen 19.15 en 19.30 uur een rode Audi S3 met het kenteken JZ-PJ-82 gestolen.

Deurne: Snelheidscontrole

Op de Vlierdenseweg zijn dinsdag tussen 10.45 en 12.00 uur 75 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden twaalf bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 79 km/u.

Geldrop: Autogordelcontrole

Op de Laan der 4 Heemskinderen is dinsdag tussen 11.15 en 12.15 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden zes bekeuringen uitgeschreven. Vijf voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet handsfree bellen in de auto.

Leende: Vrouw gewond

Op de A2, ter hoogte van hectometerpaal 178.4, is dinsdag rond 12.30 uur een 67-jarige automobilist uit Enkhuizen achter op de auto van een 57-jarige automobilist uit Duitsland gebotst. Dit gebeurde tijdens een file richting Eindhoven. Een 65-jarige passagiere uit Enkhuizen raakte gewond. Zij is met pijnklachten aan haar bovenlichaam naar het St. Annaziekenhuis gebracht.

Son: Snelheidscontrole

Op de Ekkersrijt 5000 is dinsdag tussen 13.30 en 15.45 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 699 gecontroleerde voertuigen reden 67 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Valkenswaard: Tuinbeelden gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Hoeve zijn tussen zaterdag 18.00 uur en dinsdag 14.00 uur vier oranje tuinbeelden gestolen. Het gaat om beelden in de vorm van een engel. De dader heeft de omheining vernield om op het terrein te komen. De beelden hebben een waarde van ongeveer 200 euro per stuk.