Provincie Utrecht

GS keuren uitwerkingsplan Centraal Stadsgebied, deel Weltevreden, goed

Persbericht

13-4-2004 - De gemeente Amersfoort heeft een uitwerkingsplan ter goedkeuring aan de provincie voorgelegd, van het noordwestelijk deel van de ontwikkelingslocatie Weltevreden. Het plan maakt onderdeel uit van het grotere, reeds geldende, stadsvernieuwingsplan `Centraal Stadsgebied'. GS keuren het uitwerkingsplan goed, dat de ontwikkeling van woningen, parkeerplaatsen en commerciële dienstverlening mogelijk maakt.

Het plan maakt de realisering mogelijk van 2 appartementen langs de Bergstraat, 53 woningen en appartementen langs de Kersenbaan en op het binnenterrein tussen de Kersenbaan en de Bergstraat en een parkeergarage in twee lagen voor 165 parkeerplaatsen. Commerciële dienstverlening is toegestaan in de eerste bouwlaag van de appartementen aan de Bergstraat. Dat betekent geen detailhandel, maar bijvoorbeeld een reisbureau, uitzendbureau, of een hypotheekadviseur.

Het uitwerkingplan betreft de ontwikkeling van het noordwestelijk deel van Weltevreden; voor het zuidoostelijk deel van het gebied heeft de gemeente een gedeeltelijke herziening van het geldende stadsvernieuwingsplan in procedure gebracht. Een beslissing van GS over dit deel wordt over een aantal maanden verwacht.

Laatst gewijzigd op 04/13/2004 02:33:42 PM. Paginabeheer: Marja.van.Buuren@provincie-utrecht.nl