HET HUIS OPTICIENS

ANWB en Het Huis Opticiens focussen op beter zicht

P E R S B E R I C H T

ANWB EN HET HUIS OPTICIENS FOCUSSEN OP BETER ZICHT IN DE ZOMERZON

Gorinchem, 14 april 2004 - De ANWB en Het Huis Opticiens hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Er is besloten de handen ineen te slaan om mensen bewust te maken van het belang van goed zicht tijdens reizen en recreëren. De samenwerking richt zich de komende maanden onder meer op voorlichting over en voordeel op zonnebrillen. Hiermee kunnen mensen goed voorbereid op reis gaan deze zomer en onbekommerd genieten van de felle zomerzon.

Volgens de ongevallendatabase van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer zijn in 2002 bijna driehonderd ongelukken veroorzaakt door verblinding. Goed zicht is altijd van belang, maar vooral in het verkeer. 'Er gebeuren teveel ongevallen door verblinding. Met de samenwerking met de ANWB, dé autoriteit op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid, willen we mensen ervan bewust maken dat door simpelweg een goede zonnebril te dragen de verkeersveiligheid enorm verbeterd kan worden,' aldus Bas de Nes, directeur van Het Huis Opticiens.

'Een mooie zonnebril is een mode-item, waarmee je uitdrukking kan geven aan je persoonlijke smaak en stijl. Daarom bieden we een uitgebreide en gevarieerde collectie modieuze brillen met voor elk wat wils. Het aanbod bestaat uit gewone zonnebrillen, maar ook zonnebrillen op sterkte,' aldus Bas de Nes. 'Via een persoonlijk advies zorgen we er ook voor dat de functionaliteit van de zonnebril gewaarborgd is. De zonnebril is niet alleen een mode-item, maar is ook bedoeld om de ogen te beschermen en te zorgen voor goed zicht. Via de samenwerking met de ANWB willen we dit nogmaals onderstrepen.'

Iedereen kan bij Het Huis Opticiens terecht voor een vrijblijvende oogtest en een persoonlijk advies. Op vertoon van de ANWB-lidmaatschapspas wordt tevens voordeel op een zonnebril, complete bril of contactlenzen gegeven.

NOOT AAN DE REDACTIE
Het Huis Opticiens bestaat uit 144 vestigingen, verspreid over het hele land. Hier kan men terecht voor een uitgebreid en gevarieerd assortiment aan monturen, glazen, zonnebrillen en contactlenzen. Ook biedt Het Huis Opticiens ooglaserbehandelingen. Deze worden uitgevoerd bij de kliniek van VisionClinics, de enige kliniek die door de Consumentenbond in 2003 als 'zeer goed' werd beoordeeld. Zij werden beoordeeld op informatievoorziening aan consumenten en op kwaliteit. De visie van Het Huis Opticiens is dat oogzorg bestaat uit een professioneel en persoonlijk advies, maar dat brillen of contactlenzen ook gezichtsbepalende items zijn. Om ervoor te zorgen dat Het Huis de mooiste collecties heeft, wordt samengewerkt met stylist/visagist Leco van Zadelhof. Zo is Het Huis Opticiens expert op het gebied van er goed uitzien én goed zien.

Dit bericht is namens Het Huis Opticiens uitgestuurd door Burson-Marsteller. Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Het Huis Opticiens
Yvet Paulides
Tel. 0183 69 75 01

14 apr 04 08:57