Gemeente Goes

Persbericht

Actie 'Een Ton voor Water'

Goes doet weer mee met de actie Een Ton voor Water. De actie, een initiatief van het centrum voor internationale samenwerking COS Zeeland, wil het bewuster en zuiniger omgaan met (leiding)water stimuleren. Inwoners van de gemeente Goes kunnen voor een aantrekkelijke prijs een regenton aanschaffen. Van elke ton gaat, via de ontwikkelingsorganisaties Novib, vijf euro naar een drinkwaterproject in Bangladesh. De gemeente Goes verloot per vijftig stuks bestelde tonnen één ton. De actie loopt tot 19 mei.

Er is keuze uit vier typen kunststof regentonnen en een houten ton. In de hal van het Stadskantoor, het Landbouwcentrum en de bibliotheek staan de tonnen vanaf volgende week opgesteld. Meer informatie is te vinden op de site van de gemeente www.goes.nl onder het kopje Milieu. De actie wordt ook in andere provincies gevoerd. De landelijke actiewebsite:
www.eentonvoorwater.nl. Op de Zeeland-Bangladesh site (www.zeeba.nl/tonwater.html) is ook informatie over het doel van het Zeeuwse project te vinden.