Ingezonden persbericht


LaCie lanceert eerste externe harde schijf van 1 terabyte in compact design

Bijna twee jaar lang muziek luisteren met LaCie Bigger Disk

Roelofarendsveen, 14 april 2004 - LaCie, vooraanstaand leverancier van hoogwaardige randapparatuur op het gebied van storage, scanners en monitoren, lanceert de Bigger Disk, de eerste externe harde schijf met maar liefst 1 terabyte (1.000 gigabyte) aan opslagcapaciteit. Gebruikers van de Bigger Disk kunnen voor een tijdsduur van bijna twee jaar aan muziekbestanden opslaan, of een maand aan MPEG-2-videobestanden. De disk is plug-and-play in Windows XP en Mac OS X, heeft een compact formaat in aluminium d2-design en ondersteunt zowel FireWire 800 en FireWire 400, als USB 2.0. Met 7.200 toeren per minuut en transfersnelheden tot 800 Mbits per seconde is de disk zeer geschikt voor werkgroepen die grote hoeveelheden data willen delen, voor de back-up van complete systemen en het gebruik voor audio- en videotoepassingen.

Voor installatie van de LaCie Bigger Disk zijn geen drivers nodig. Gebruikers kunnen na aansluiting direct aan de slag, in tegenstelling tot de complexe en lastige installatie van RAID-torens. De Bigger Disk breidt elke PC of elk werkstation met FireWire- of USB-aansluiting direct uit met 1 terabyte aan opslagcapaciteit die gebruikers kunnen delen via een netwerk. Door de disk via plug-and-play op een andere pc aan te sluiten, is het mogelijk vele gigabytes aan data binnen enkele seconden te verplaatsen zonder het netwerk te belasten. Mits op de juiste manier geformatteerd, kan de disk voor een periode van bijna twee jaar aan non-stop muziekbestanden (4MB per 4 minuten), een maand aan MPEG2-videobestanden of drie dagen aan ongecomprimeerde DV-videobestanden opslaan.

"Met onze Bigger Disk van 1 terabyte bieden we de markt hoogwaardige prestaties en optimaal gebruiksgemak", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "De Bigger Disk is de eerste plug-and-play-disk met 1.000 gigabyte opslagcapaciteit in een compact 5,25-inch desktopformaat."

De LaCie Bigger Disk heeft een aan- en uitknop en kan automatisch starten, afsluiten of in slaapstand overgaan om onnodig stroomverbruik en geluid te voorkomen. Speciaal voor gebruikers van audiotoepassingen die geluidsvrij willen werken, is de disk uitgerust met een ultra quiet operating mode. De Bigger Disk is gemaakt van aluminium en ZAMAC, een metaal dat de hitte van de drive absorbeert en verspreidt, zodat de schijf nog langer mee gaat.

Door het compacte 5,25-inch formaat is de Bigger Disk ook zeer geschikt voor krappe kantooromgevingen. Het veelzijdige d2-ontwerp is stapelbaar en kan op een speciale houder ook rechtop geplaatst worden. Voor gebruikers die de disk in een standaard 19-inch rack willen plaatsen, is er de optionele stapelkit. Bovendien is de disk compatible met Kensington-kettingsloten ter beveiliging van gegevens.

De adviesprijs van de LaCie Bigger Disk is 1.149 euro inclusief BTW. De disk heeft twee jaar garantie en vier interfacekabels (FireWire 800, FireWire 400, Hi-Speed USB 2.0 en iLink). Verder wordt bij de Bigger Disk de volgende software geleverd: Silverlining for Mac OS 9.x, Silverlining 98 for Windows 98SE en de eenvoudig te gebruiken backupsoftware SilverKeeper 1.1 voor Mac OS 9 en X. Voor de maximale transfersnelheid van 800 Mbits per seconde zijn Mac OS X, Windows 2000 of Windows XP als besturingssysteem en een OHCI FireWire 800 interface vereist.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, design by F.A. Porsche en Neil Pouton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).