Ingezonden persbericht


Robert Doornbos eindigt afsluitende F3000 test op nette 3e positie!

VOOR DIRECTE VERSPREIDING

FIA International F3000 Championship
Preseizoen testsessie, Barcelona (13-14/04/2004)

ROBERT DOORNBOS EINDIGT AFSLUITENDE F3000 TEST OP NETTE 3E POSITIE!

Na reeds een tweetal succesvolle tests te hebben afgerond in respectievelijk Jerez De La Frontera (Spanje) en Silverstone (Engeland), heeft Robert Doornbos deze week ook op Barcelona een nette prestatie geleverd. Tijdens een 2 dagen durende test op het Circuit de Catalunya legde de Rotterdammer op zowel dinsdag als woensdag beslag op de derde positie.

Met de start van het FIA International F3000 kampioenschap volgend weekend op Imola (Italië) voor ogen, zette Doornbos op Spaanse bodem weer een sterk optreden neer. Hoewel het voor de Nederlander pas de eerste keer was dat hij op dit circuit in actie kwam, lukte het hem toch om met een snelste tijd van 1:31.167 de 3e positie algemeen voor hem op te eisen.

Op beide dagen hebben Arden International en Robert Doornbos met name aandacht besteed aan het oefenen van starts en pitstops, het simuleren van kwalificatieruns en het afleggen van complete race-afstanden. De intensieve tweedaagse test toonde eens te meer aan dat Robert, dankzij zijn voorbereidingen bij Formula Medicine te Viareggio, in perfecte conditie verkeerde.

Robert: "Met de behaalde resultaten kunnen we stellen dat deze test uiterst positief is verlopen voor het team. Mijn teamgenoot Vitantonio Liuzzi en ik hebben continu in de top 3 vertoefd, hoewel we toch ook veel aandacht hebben geschonken aan allerlei andere zaken dan alleen het rijden van een snelle ronde. Ik voel me momenteel goed in mijn vel zitten en ben daarom ook optimistisch dat we een goed resultaat zullen behalen tijdens de seizoensopener in Imola."

Teameigenaar Christian Horner beaamt het positieve gevoel van Robert: "Als team hebben we hier in Barcelona de laatste hand kunnen leggen aan onze voorbereidingen, en ik denk dat dit goed gelukt is. Beide rijders hebben een excellente job gedaan en Tony (Vitantonio Liuzzi) kende gelukkig een snel herstel na zijn ongeluk van dinsdag. Gelet op het feit dat Robert hier nog nooit eerder heeft gereden, is het opmerkelijk dat hij zich al zo snel kan meten met de top."

UITSLAG TESTSESSIE:

01. José María Lopez CMS1:30.928

02. Vitantonio LiuzziArden Int.1:30.971

03. ROBERT DOORNBOSARDEN INT.1:31.167

04. Jeffrey van HooijdonkColoni1:31.221

05. Patrick FriesacherSuper Nova1:31.400

TEKST en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor vragen of extra fotomateriaal kunt u zich wenden tot: Roelof Oosterhuis, +31 6520 566 37, roelof@insightf1.com

(This mail includes an attachment)

© 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com

Powered by BOMS