KNWV

14/4/2004
TOPZEILEN: WK Tornado in Palma: Dag 2;


--> Wereldkampioenschap Tornado in Palma de Mallorca

Mitch Booth en Herbert Dercksen zeilden een 1 en een 2 vandaag. Overall staat het Zwitser Leven Team nu 11de. Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk zeilden een 23 en een 25 en staan nu 25ste.

Wedstrijd 1
Vanochtend stond er te weinig wind voor de wedstrijden. Na enige uren uitstel kon er alsnog gestart worden ondanks de wind die tussen Oost en Noordoost bleef draaien. De Oostelijke component in de wind betekende wind van land, vanuit s'Arenal.
Wind over land staat voor veel winddraaiingen en veel verschillen in windsterkte op de baan. De start was aan de pin maar verschillende Tornado´s haalden de pin niet en zaaiden paniek en aanvaringen over stuurboord.
Herbert Dercksen was gisteren vol lof over de bootsnelheid en dit werd vandaag bevestigd. De eerste bovenwindse boei werd gerond in 9de positie maar gestaag zeilden Mitch en Herbert naar voren om op de 2de plaats te eindigen achter de Argentijn Lange die van begin tot einde domineerde.

Wedstrijd 2
Links was steeds goed en Mitch Booth en Herbert Dercksen zeilden na de start naar de linkerkant van de baan, richting kust. Alleen Hagara uit Oostenrijk zat nog linkser en hij had een flinke voorsprong op de rest van het veld. De Nederlanders hadden echter de turbo aan, passeerden de eeuwige concurrent Hagara en zeilden weg van het veld. De
verschillen waren enorm in het voordeel van Booth en Dercksen. Karsenbarg en Heemskerk kunnen nog niet imponeren en lijken een bootsnelheidsprobleem te hebben.
Morgen weer 2 wedstrijden.

Voor de totale uitslagen.
http://www.cnarenal.com/regata_clasificacion.php

De Mistral Heren met Joeri van Dijk en Casper Bouman surfen morgen weer.

www.cnarenal.com/regata_clasificacion.php hans@bouscholte.nl www.sailing.org

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl