Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 april 2004


Onderwerp: politie onderzoekt gewelddadig incident


De politie Brummen onderzoekt een gewelddadig incident dat vanmiddag als een mogelijke ontvoering werd gemeld. In verband hiermee werd later een 27-jarige inwoner uit die plaats aangehouden.


De politie kreeg rond 13.55 uur meerdere meldingen, dat de bestuurder van een auto op de Eerbeekseweg ter hoogte van de schietbaan een meisje in een auto had gesleurd. Hier aan vooraf was hij met z'n auto via de berm op het meisje dat op het fietspad fietste ingereden. De auto was met hoge snelheid richting Eerbeek en daarna mogelijk richting Apeldoorn gereden.


De meldkamer alarmeerde direct alle omliggende politiekorpsen en overal werd naar de auto en de twee inzittenden uitgekeken. Het kenteken was gelukkig bekend en de politie Deventer, waar de kentekenhouder zou wonen werd eveneens geïnformeerd.


Om 14.50 uur werd de auto bij een woning in Brummen aangetroffen. De 27 jarige bewoner bleek de bestuurder van de auto te zijn geweest en het slachtoffer een 18-jarig meisje eveneens uit Brummen werd bij hem aangetroffen.


De man is vervolgens aangehouden en in verzekering gesteld. De politie heeft nog geen duidelijk beeld van het incident en verzoekt eventuele getuigen die iets hebben gezien contact met haar op te nemen.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --