Tijmen Horts nieuwe teamchef Boxmeer

Boxmeer 14-04-2004 - .

TIJMEN HORST NIEUWE TEAMCHEF BOXMEER

Boxmeer - De korpsleiding van de politie Brabant-Noord heeft Tijmen Horst officieel benoemd tot nieuwe teamchef van het team Zuid, district Land van Cuijk.

Tijmen Horst (53) is reeds sinds 1990 werkzaam binnen het politiekorps Brabant-Noord. Hij start per 1 mei in het team Zuid, dat het gebied van de gemeente Boxmeer en de gemeente Sint Anthonis bestrijkt. Hij volgt daarmee Sjaak Santegoets op.

Loopbaan

De politieloopbaan van Tijmen begon al in 1967 toen hij startte bij de Rijkspolitie Haaksbergen. Verder werkte Tijmen bij zowel de verkeersgroep Amsterdam als de verkeersgroep Nijmegen en later bij de (gemeente)politie in Wijchen.

Binnen Brabant-Noord was Tijmen ondermeer werkzaam als hoofd bij het Regionaal Bureau Voorkoming Misdrijven en als beleidsmedewerker op het stafbureau. In 1995 werd Tijmen teamchef in district Den Bosch. In 2000 startte hij een totaal nieuw team op, team Verkeershandhaving. Tot heden was Tijmen teamchef van dit regionale team dat met name de verkeershandhaving op de provinciale wegen van de regio Brabant-Noord voor haar rekening neemt.

Tijmen, getrouwd en vader van twee zonen, is verder zowel regionaal als landelijk actief binnen het politievakbondswerk. Tevens is hij voorzitter van de landelijke Stichting AGOG (Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers), een vrijwillige zelfhulporganisatie voor gokkers en hun familie.