Dienstenbond CNV

Vruchtbaar gesprek met directie Tamoil
14-04-2004

Inmiddels zijn de aandelen van OK Gas overgegaan in de handen van de Van der Sluijs Groep. Wij hebben afgelopen dinsdag een vervolggesprek gehad met de directie van Tamoil om te praten over eventuele gevolgen.

In eerdere nieuwsbrieven gaven wij aan zorgen te hebben over de eventuele gevolgen voor de werknemers die bij Tamoil zouden achterblijven. De organisatie is in de afgelopen jaren steeds kleiner geworden en een aantal winstgevende onderdelen zijn afgestoten. De verkoop van OK Gas zou de organisatie dan ook kwetsbaarder kunnen maken, naast personele gevolgen door het herindelen of wegvallen van functies als indirect gevolg. Na afloop van het vorige gesprek was er nog te veel onduidelijkheid over wat er precies zou gaan gebeuren en bleven onze zorgen bestaan.

In het afgelopen gesprek heeft de directie ons nader ingelicht over de verwachte gevolgen. Wij hebben daardoor een beter inzicht gekregen op wat er gaat gebeuren. Door de openheid van de directie en de uitgebreide informatie die wij hebben gekregen zijn onze oorspronkelijke zorgen grotendeels weggenomen. Wij verwachten dan ook dat de verdere afwikkeling na de verkoop van OK Gas op een goede manier zal gebeuren en dat er voor getroffen werknemers goede regelingen afgesproken zullen worden.

Uitgebreid is gesproken over het sociaal plan dat afloopt op 30 juni 2004. Wij waren van mening dat het sociaal plan verlengd diende te worden. Gezien de informatie die wij hebben gekregen is het aanpassen of verlengen van het sociaal plan vooralsnog niet nodig. Eventuele maatregelen zullen voor de afloop van het sociaal plan plaatsvinden. Wij blijven natuurlijk de gang van zaken voor u volgen en mocht het noodzakelijk zijn, dan zullen wij terugkeren bij de werkgever om aanvullende afspraken te maken.

Als lid van de CNV Dienstenbond kunt u gebruik maken van ons uitgebreide dienstenpakket. Indien u vragen heeft, of hulp bij een beslissing kunt gebruiken, neem dan vooral contact met ons op.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan.
U kunt hem bereiken op telefoonnummer (010)2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl