4e persbericht van woensdag 14 april 2004

Eindhoven 14-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Karel de Grotelaan is woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden tien bekeuringen uitgedeeld. Zes voor het niet handsfree bellen, twee voor het rijden door rood en twee voor het niet dragen van de autogordel. Ook op de Vonderweg vond een verkeerscontrole plaats. Hier werden ruim twintig bekeuringen uitgedeeld voor onder andere rijden door rood, niet handsfree bellen in de auto en het niet dragen van een helm. Verder werden tijdens verkeerscontroles op de St. Petrus Canisiuslaan, de St. Bonifaciuslaan en op de kruising Tivolilaan Heezerweg 24 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood en acht voor het niet dragen van de autogordel.

Helmond: Gereedschap en tuinmeubels gestolen

Uit een schuur behorende bij een woning aan de Gooisehof zijn tussen dinsdag 23.00 uur en woensdag 16.15 uur een gereedschapskoffer, een accuboormachine, een boormachine, een decoupeerzaag, een schuurmachine, een parasol, een houten tuinset, een skelter en een frituurpan gestolen. De dader kwam binnen door de schuurdeur open te breken.

Helmond: Ruim veertig bekeuringen bij verkeerscontrole

Op de A270 en de Houtsestraat heeft woensdag een verkeerscontrole plaatsgevonden. Er werden 168 autos en 21 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 42 bekeuringen uitgedeeld. 31 voor te hard rijden, drie voor het niet dragen van de autogordel, drie voor een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets, één voor verlichting die niet in orde was, twee voor het ontbreken van het bromfietscertificaat, één voor het niet handsfree bellen en één voor het rijden op de verkeerde plaats van de rijbaan.

Helmond: Man na achtervolging aangehouden

Na een achtervolging kon de politie woensdag rond 18.25 uur op de Zuiderstraat een 19-jarige man uit Grave aanhouden. De politie kreeg kort voor de aanhouding een melding van diefstal van een bromfiets vanaf de Willem Prinzenstraat en ging meteen ter plaatse. Op de hoek van de Pastoor Leeuwenstraat Schoolstraat zagen zij een man met een bromfiets staan. Toen ze hem aan wilden spreken ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie zette via de Tolpost, de Heistraat en de Wolfstraat de achtervolging in. Toen de verdachte vanaf de Wolfstraat de Zuiderstraat in wilde rijden viel hij, waarop de politie de man aanhield. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Beek en Donk: Woningbrand

In een woning aan Kapelstraat is woensdagmiddag rond 14.45 uur brand uitgebroken. De bewoners konden de woning op tijd verlaten. De brandweer doofde het vuur. De woning brandde voor een groot deel uit. Een aantal woningen in de directe omgeving liepen rook- en/of waterschade op. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in de wasdroger.

Nuenen: Snorfietser gewond

Op de kruising Keizershof Bultsepad is woensdag rond 18.25 uur een 23-jarige snorfietser uit Eindhoven gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 18-jarige automobilist uit Nuenen, die over de Keizershof reed, geen voorrang verleende aan de snorfietser die van rechts aan kwam rijden. De Eindhovenaar is met diverse schaafwonden naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht.

Son: Verkeerscontroles

Woensdagochtend zijn op de Amerikalaan, de Bontstraat, de Gentiaanlaan, de Heistraat en op de Airbornestraat verkeerscontroles gehouden. In totaal werden dertien bekeuringen uitgedeeld. Zeven voor het niet dragen van de autogordel, één voor te hard rijden, twee voor fout parkeren, één voor het niet handsfree bellen in de auto en twee voor het rijden door rood.