PERSBERICHT - 2004-03-30

Overdracht miniatuur aspergebed op 15 april

Start van het aspergeseizoen 2004 in Madurodam

Onder auspiciën van de Stichting Dubbel A is op 15 april de aftrap van het aspergeseizoen 2004. Plaats van handeling is Madurodam, waar vanaf die datum een echt miniatuur-aspergebed is te bezichtigen.

In de stichting Dubbel A zijn verenigd: Asparagus Centre, Aspergerijk, Brabants Asperge Genootschap, Confrérie de l´Asperge Limbourgondie, Nationaal Aspergemuseum de Locht, Stichting Afzetbevordering Asperges, VVV Noord en Midden Limburg en Veiling ZON.

Het is traditie dat het aspergeseizoen op de derde donderdag van april wordt geopend.
Er is dit jaar voor Madurodam gekozen, omdat de ZLTO een aspergebed in miniatuur cadeau heeft gedaan aan het Brabants Asperge Genootschap ter gelegenheid van het tienjarig bestaan. De heer Toine Manders, lid van het Europees Parlement voor de VVD, overhandigt dit geschenk op 15 april aan de burgemeester van het miniatuurstadje. Daarmee wordt het aspergeseizoen officieel geopend.

Het programma

10.30 uur Ontvangst

11.00 uur Welkom door de heer Peter Verdaasdonk, algemeen directeur van Madurodam Aanbieding van het miniatuur-aspergebed aan Madurodam. Bekendmaking Aspergeambassadeur 2004

11.30 uur De gasten wordt verzocht naar buiten te gaan voor de officiële presentatie van het aspergebed en opening van het aspergeseizoen. Daarbij zijn aanwezig de nieuwe burgemeester en algemeen directeur van Madurodam, leden van de Confrérie de l´Asperge Limbourgondie en het Brabants Asperge Genootschap in officieel tenue, de aspergeboer en boerin, de aspergekoningin en de net benoemde asperge-ambassadeur.

12.00 uur Culinaire Asperge Amuserie

14.15 uur Einde

Aanmelding voor 8 april.

Namens de Stichting Dubbel A
Pieter Smits
Voorzitter

Madurodam
Marianne de Nooijer
Manager Marketing & Communicatie