De Belangenvereniging voor Medewerkers in de Jeugdbescherming

en de Jeugdreclassering (BMJ) roept alle jeugdbeschermers en jeugdreclasseerders op om

donderdag 15 april vanaf 11.30 uur te Den Haag - Malieveld actie te voeren

richting de politiek.

Deze actie is bedoeld om de politiek duidelijk te maken dat het met de opvang van de kinderen binnen de jeugdhulpverlening niet goed gaat. Te jonge kinderen zitten in een gesloten setting zonder verdere behandeling, er is een tekort aan gesloten behandelplekken, pleeggezinnen en gewone internaatplaatsen.

Ondanks dat deze knelpunten herhaaldelijk door zowel werknemers- als door werkgeversorganisaties bij de politiek aanhangig zijn gemaakt, heeft dit tot nu toe niet tot concrete resultaten geleid.

De werkgevers (MO-groep) en diverse provincies staan achter de door ons genoemde

knelpunten.

Op het plein voor de 2^e kamer zal ± 12.00 uur aan de woordvoerders Justitie en VWS van de diverse politieke partijen een petitie overhandigd worden waarin de problematiek van de gesloten plaatsingen en de te lange wachtlijsten aan de kaak gesteld worden.

Daarnaast zal er aan hen een groot aantal geanonimiseerde casussen overhandigd worden van schrijnende gevallen.

Bij dezen roepen wij u op om ofwel een dergelijke casus mee te nemen en op het Malieveld aan ons te overhandigen (wij zijn herkenbaar aan de gekleurde hesjes die wij als bestuursleden dragen) dan wel vóór 15 april aan ons te mailen via: info@bmj.nl.

Als bijzondere gebeurtenis zal er op een platte wagen een kooi staan waarin een groot aantal `kinderen' (in de vorm van ballonnen) opgesloten zitten, op het plein voor de 2^e kamer zullen zij bevrijd worden door Ella Kalsbeek!