Time : 11:29:09 AM
Date : Tuesday, April 06, 2004
Sender Name: Happinez

HAPPINEZ eerste mindstyle magazine in België

Eemnes NL, 6 april 2004 - Happinez, een nieuw magazine met een nieuwe formule, verschijnt op donderdag 15 april in België. Het is een mindstyle magazine, een mix van lifestyle en zingeving. Happinez richt zich op mensen die een extra dimensie aan hun leven willen toevoegen, die openstaan voor verdieping en verwondering en bovendien kiezen voor een bewuste en stijlvolle manier van leven. Initiatiefnemer en hoofdredacteur is de Nederlandse Inez van Oord, ook bedenker van het - ook in België - zeer succesvolle tijdschrift Seasons. In 2000 werd Inez van Oord gekozen tot Hoofdredacteur van het Jaar in Nederland.

Inez van Oord geeft aan waarom ze deze nieuwe titel heeft gelanceerd: "Het magazine is een logisch antwoord op zaken die spelen in de samenleving. Na hardheid willen we milder denken. Na oppervlakkigheid verlangen we naar echtheid en verdieping. Na leven vanuit het verstand willen we weer leren luisteren naar ons gevoel. Rust, balans, zingeving en genieten spelen een steeds belangrijker rol."

Deze levenskunst vertaalt zich in verschillende onderwerpen: zelf-ontwikkeling, spiritualiteit, cultuur, filosofie en psychologie. Het is een journalistiek product met interviews en achtergrondartikelen, dat dient als bron van informatie en inspiratie en kan helpen tot een nieuwe mindstyle te komen.

Volgens Van Oord is de timing niet toevallig. "We hebben een tijd van grote economische groei en materieel succes achter de rug. Een tijd waarin we gingen geloven dat de materiële wereld de enige werkelijkheid was. Maar zijn we daar gelukkiger van geworden? Wat je ziet is een verwarde samenleving, mensen staan onder druk en zijn moe van de stress. Dus die vooruitgang heeft wel economische groei gebracht, maar de geestelijke groei ging niet evenredig mee. Een dip in de economie wakkert dit gevoel, de behoefte aan verdieping en zingeving, alleen maar aan. Je kunt je identiteit niet meer ontlenen aan zaken of dingen buiten jezelf, want wat vandaag goed is kan je morgen worden ontnomen. Daarom kun je het antwoord beter zoeken in jezelf."
Happinez zoekt mee en schrijft over al deze zaken.

Een glossy magazine over zingeving en zelfontwikkeling is er nog niet in België, ook in Nederland was dit type tijdschrift nieuw. In oktober 2003 is Happinez gelanceerd in een gedrukte oplage van 80.000 exemplaren. Inmiddels zijn er drie nummers verschenen en de verkoopresultaten zijn boven verwachting. Happinez komt elke twee maanden uit.

Inez van Oord heeft voor het uitgeven van Happinez een zelfstandige uitgeverij opgericht.

Voor meer informatie - en het opvragen van de nieuwste Happinez uitgave - kunt u contact opnemen met:

Karen Ekker (bladmanagement)
Telefoon + 31 35 64 26 500
Mobiele telefoon + 31 6 53 114 442
Fax + 31 35 577 23 77
E-mail: karen@happinez.nl

Persfoto's kunt u downloaden via www.happinez.nl/persfotos.zip of www.happinez.nl/persfotos.sit

URL: http://www.happinez.nl/persfotos.zip http://www.happinez.nl/persfotos.sit
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)