Provincie Zuid-Holland

Mevrouw Hommes waarnemend burgemeester Jacobswoude

Met ingang van 15 april zal mevrouw A.C. Hommes (VVD, 61 jaar) in functie treden als waarnemend burgemeester van de gemeente Jacobswoude.

Mevrouw Hommes volgt de heer J.R. Andel op die deze functie uitoefent sinds 15 april 2003. Andel heeft al eerder aangekondigd dat hij wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zijn taak wil neerleggen. De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft in een gesprek met vertegenwoordigers van de verschillende fracties in de gemeenteraad van Jacobswoude mevrouw Hommes voorgedragen. Zij stemden in met de benoeming.

Mevrouw Hommes was tot 1 januari 2004 waarnemend burgemeester van de gemeente 's-Gravenzande, die op die datum is opgegaan in de nieuw gevormde gemeente Westland. Daarvoor was mevrouw Hommes burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Valkenburg (1995 tot 2001).

Op 1 maart jl. maakte het college van Gedeputeerde Staten zijn visie bekend op de toekomst van de Rijnstreek en omgeving, waartoe ook Jacobswoude behoort.

Het college gaf aan de door de gemeenten Jacobswoude en Alkemade gewenste niet-vrijblijvende samenwerking te steunen. In de zomer van 2004 zullen Gedeputeerde Staten met beide gemeenten bestuurlijk overleg voeren over de wijze waarop de samenwerking vorm moet krijgen. De zelfstandigheid van de gemeente Jacobswoude staat hierbij niet meer ter discussie. De Commissaris van de Koningin heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties daarom geadviseerd om de burgemeestersvacature van Jacobswoude open te stellen. De minister heeft hiermee ingestemd. Naar verwachting zal eind 2004 een kroonbenoemde burgemeester aantreden. Tot die tijd zal mevrouw Hommes het burgemeestersambt waarnemen.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22