Universiteit van Amsterdam

Aankondiging Universiteit van Amsterdam


donderdag 8 april 2004

Conferentie over het meten en beoordelen van concurrentie

Wetenschappers en beleidsmakers debatteren op donderdag 15 april over de verschillende methoden om de intensiteit van concurrentie te meten en de mogelijkheden om te beoordelen of er voldoende concurrentie is op een markt. Tijdens de conferentie Measuring Competition komen onder meer de elektriciteitssector, de zorg en de financiële markt aan bod. Ook is er aandacht voor het verband tussen concurrentie en innovatie. Prof. Frank Wolak (Stanford University) en mr. Pieter Kalbfleisch (Directeur-Generaal Nederlandse Mededingingsautoriteit) en anderen presenteren hun visie op het meten en beoordelen van concurrentie. De conferentie wordt georganiseerd door het Economics Network for Competition and Regulation (ENCORE), het onderzoeksnetwerk waarin de Universiteit van Amsterdam, het Ministerie van Economische Zaken, de OPTA en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) samenwerken.

Tijdens de conferentie worden ook de winnaars van de ENCORE Masters Thesis Prize 2002-2003 bekend gemaakt. Deze prijs wordt toegekend aan de drie beste scripties van het afgelopen jaar op het gebied van mededinging en regulering, geschreven aan één van de Nederlandse economiefaculteiten.

ENCORE is in december 2002 opgericht om beleidsmakers en academici op het terrein van marktwerking en regulering met elkaar in contact te brengen. ENCORE wil de academische en beleidsmatige kennis op het terrein van de economische analyse van mededinging en regulering in Nederland vergroten en verspreiden.

Het programma en meer informatie is te vinden op http://www.encore.nl/conference

Tijd en locatie:


donderdag 15 april

8.30 - 18.30 uur

Okura Hotel, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam