Gemeente Maassluis

Persberichten

8-4-2004

Infobijeenkomst Havenhof op 15 april

Begin dit jaar werd bekend dat de start van de werkzaamheden voor de sanering van het terrein van het voormalige bedrijvencomplex Havenhof in Maassluis enige vertraging had opgelopen. Dat had vooral te maken met de constructie van de bouwkuip die nodig is om te kunnen saneren en bouwen. Er is nu een aangepast ontwerp gemaakt voor de constructie van een bouwkuip met een extra plaatsing van damwanden. Op donderdag 15 april 2004, aanvang 19.30 uur, wordt er in het stadhuis aan de Koningshoek een bijeenkomst georganiseerd om omwonenden over de voortgang van de ontwikkelingen rondom Havenhof te informeren.

Tijdens de bijeenkomst op 15 april zullen verschillende onderwerpen aan de orde komen. Een vertegenwoordiger van KWS, de aannemer die de sanering gaat uitvoeren, zal een toelichting geven op de damwandconstructie die gebruikt zal gaan worden voor de bouwkuip. Ook zal informatie worden verstrekt over de wijze van saneren. Bovendien zijn vertegenwoordigers van Dura Vermeer Bouw Rotterdam b.v., de ontwikkelaar van het bouwplan, en architectenbureau Van den Berg, Kruisheer, Elffers, de ontwerpers van het wooncomplex, aanwezig. Zij zullen een nadere toelichting geven op het nieuwe ontwerp en bouwplan voor het appartementencomplex en de parkeergarage. Wethouder E.J. Groosman-van den Brandhof is eveneens aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Zoals de planning er nu uitziet, zal begin april worden gestart met het inrichten van het werkterrein. Half april kan dan worden begonnen met de sloop van de oude fundamenten van het voormalige bedrijvencomplex aan de Havenstraat. Dit zal naar verwachting zon drie weken in beslag nemen. In de eerste helft van mei kan vervolgens een aanvang worden gemaakt met het aanbrengen van de damwanden.