Provincie Noord-Brabant

Persuitnodiging                                   
                                                  

Uitreiking in zwembad Stappegoor in Tilburg
Veilig & Schoon-vignetten voor Brabantse zwembaden

Donderdag 15 april zal de provincie de namen bekendmaken van de Brabantse zwembaden waaraan het Veilig & Schoon-vignet van de provincie Noord-Brabant voor het jaar 2004 is toegekend. Zwembaden komen in aanmerking voor het vignet als zij in het voorafgaande jaar op het gebied van veiligheid en hygiëne aan alle eisen hebben voldaan. Gedeputeerde voor water in de provincie Noord-Brabant, Lambert Verheijen, zal tijdens een bijeenkomst in zwembad Stappegoor de lijst presenteren. De vignetten voor de Tilburgse zwembaden worden op een ludieke manier uit het water tevoorschijn gehaald en overhandigd aan de wethouder van Sport van de gemeente Tilburg, Loet Visschers.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij de uitreiking van de vignetten Veilig & Schoon uitgave 2004.

De provincie heeft gekozen voor een uitreiking op deze locatie omdat alle zwembaden van het Sportbedrijf Tilburg het landelijke branchekeurmerk hebben binnengehaald. Bovendien heeft Sportbedrijf Tilburg een gedragsprotocol geïnitieerd in het politiedistrict Tilburg.
Tijdens de persbijeenkomst zullen gedeputeerde Verheijen en directeur van Landelijk Contact, P. Coppes, ingaan op de afstemming tussen de twee keurmerken en komt 'sociale veiligheid binnen zwembaden' aan bod.

Programma
10.00 - 10.05 uur Welkomstwoord en korte inleiding
10.05 - 10.15 uur Inleiding P.Coppes, directeur Landelijk Contact
10.15 - 10.25 uur Inleiding gedeputeerde L. Verheijen en bekendmaking toekenning vignetten.
10.25 - 10.45 uur Overhandiging vignetten en toespraak wethouder L. Visschers van Sport