Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Nationale Kampioenschappen Zwemmen in het Sloterparkbad

Van donderdag 15 tot en met zondag 18 april 2004 worden de Nationale Kampioenschappen Zwemmen gehouden. Dit vindt plaats in het Sloterparkbad, in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. De organisatie is in handen van de Koninklijke Nederlandse Zwembond in samenwerking met de vereniging De Dolfijn SPAX.

In Amsterdam zullen circa 550 zwemmers van 98 verenigingen aan de kampioenschappen deelnemen, die voor de toppers geldt als laatste kwalificatiemogelijkheden voor de Olympische Spelen 2004 in Athene, de Europese Kampioenschappen in Madrid en de Europese Junioren Kampioenschappen in Lissabon.

Topzwemmers
Vrijwel de gehele top van het Nederlandse zwemmen zal aanwezig zijn, waaronder de volgende leden van de kernploeg en de nationale A-selectie: Johan Kenkhuis, Mark Veens, Ewout Holst, Stefan Aartsen, Gijs Damen, Klaas Erik Zwering, Madelon Baans, Annabel Kosten, Hinkelien Schreuder, Haike van Stralen, Manon van Rooijen, Moniek Nijhuis, Chantal Groot, Marleen Veldhuis en Inge Dekker.

Voordracht
Naast een aantal sporters die nog hun individuele deelname aan de EK en OS willen afdwingen, zullen met name de nummers die recht geven op estafettedeelname bol staan van de spanning tijdens het NK.

Bestaande rijtjes van potentiële estafettedeelnemers zullen wellicht gewijzigd worden na Amsterdam. Na het NK zal de een voordracht voor de OS zwemploeg aan het NOC*NSF gedaan worden.

Ontwikkeling
Daarnaast is het interessant de ontwikkelingen rondom de vorming van de ploeg voor de Europese Junioren Kampioenschappen te volgen. Uit deze groep zwemmers moeten de topsporters voor de toekomst komen. Deelname aan de EJK is in de ontwikkeling tot topsporter een belangrijke stap.