Gemeente Apeldoorn

Bewoners kiezen zelf voor oplossingen knelpunten De Donken

Op 15 april 2004 kiezen gemeente en bewoners gezamenlijk welke knelpunten in de Donken aangepakt moeten worden op het gebied van groen, bestratingen en parkeervoorzieningen. Dit gebeurt in het kader van de Integrale Beheervisie De Maten. De keuzes worden gemaakt tijdens een bijeenkomst die plaatsvindt in het Edison College aan de Walewijngaarde 103. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Tijdens een informatiebijeenkomst op 22 januari 2004 heeft de gemeente de wensen van de buurtbewoners op het gebied van groen, bestratingen en parkeervoorzieningen geïnventariseerd. Met behulp van deze informatie heeft de gemeente een lijst samengesteld van projecten die de Donken leefbaarder moeten maken.

De kostenbegroting van de door de bewoners aangereikte projecten overschrijdt het hiervoor beschikbare budget. Om toch binnen het beschikbare budget te blijven zal de gemeente samen met de bewoners een keuze moeten maken uit de lijst van projecten. Met de projecten die de bewoners op 15 april aanstaande kiezen gaat de gemeente in het najaar van 2004 aan de slag.

De aanleiding dat de gemeente De Donken een grote onderhoudsbeurt gaat geven is dat de inrichting van de openbare ruimte niet overal meer overeen komt met de wensen van deze tijd. Vanwege de jaren 70 inrichting van De Donken zijn de groen- en parkeervoorzieningen veelal versnipperd over de buurt. Onderhoud hiervan vergt veel tijd en geld. Dit heeft geleid tot achterstallig onderhoud.

Samen met bewoners en wijkraad heeft de gemeente in 2001 een visie ontwikkeld voor het beheer van de openbare ruimte in De Maten voor de komende tien jaar. Speerpunten uit de visie zijn het per buurt wegwerken van de onderhoudsachterstanden en het uitvoeren van (kleinschalige) ingrepen in de verhardingen en het groen.

Vanwege financiën en mankracht is de gemeente niet in staat de wijk in één keer grondig aan te pakken. Daarom pakt de gemeente elk jaar één van de buurten in De Maten aan, wat in nauw overleg gebeurt met buurtraad en bewoners. Op dit moment is de gemeente bezig in De Horsten. De werkzaamheden in De Dreven zijn vorig jaar afgerond.

Voor het laatst bijgewerkt op: 14-apr-2004 09:30