Politie Groningen

Persberichten donderdag 15 april 2004

Provincie Groningen 15-04-2004 -

Groningen: man moet nog acht dagen zitten
De politie hield woensdagavond bij een woning aan de Soendastraat een 53-jarige Stadjer aan die bij zijn gastheer de woning niet wilde verlaten. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij luisterde naar de agenten en verliet het pand. Er bleek nog een aantal boetes en straffen tegen de Stadjer open te staan. Hij werd aangehouden en overgedragen aan justitie voor het uitzitten van acht dagen celstraf.

Groningen: fietsster rijdt tegen bus aan
Op de kruising van de Munnekeholm met de Akerkhof verleende woensdagmiddag een 28-jarige fietsster uit Groningen geen voorrang aan een passerende bus. Zij kwam tegen de zijkant aan en liep letsel op aan haar hoof den voet. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: ongelukkige fietsster
Een 15-jarige fietsster uit Oldenhove kwam woensdagochtend op de Friesestraatweg ongelukkig ten val met haar fiets en liep schouderletsel op. Het meisje haar voorspatbord zat los en bij een poging dit te verhelpen sloeg het spatbord in het wiel. Ze sloeg over de kop en kwam ongelukkig ten val. De ambulance bracht haar naar het ziekenhuis.

Groningen: verkeerscontrole
Op de Rijksweg werd woensdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden waarbij van 995 voertuigen de snelheid werd gemeten. 80 reden sneller dan de limiet van 50 km. Hoogst gemeten snelheid 79 km per uur. Tijdens een surveillance zagen agenten woensdagochtend een 36-jarige automobilist uit Groningen rijden over de Amkemaheerd terwijl ze wisten dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs. Hij werd staande gehouden en omdat het de zoveelste keer was dat de man in een auto reed werd er contact gezocht met de officier van justitie. Die besliste dat de auto in beslag genomen kon worden. De hardleerse man krijgt een proces-verbaal.