Politie Drenthe

Met spray zo hard als je zelf wilt ?

Assen 15-04-2004 - Lasershields zijn verboden, de radardetector mag ook niet meer. Hoe kun je nu nog je eigen snelheid op de weg bepalen zonder het risico te lopen op een forse boete of, erger nog, de inbeslagname van je rijbewijs. De oplossing lijkt een nieuw soort spray waarmee je eenvoudigweg een laagje aanbrengt op je kentekenplaten. De fabrikant beweert dat de spray de infrarood-flits van snelheidscontroles reflecteert, waardoor de foto onleesbaar zou zijn.

Prachtig verhaal natuurlijk. Een praktijktest door de politie wijst echter uit dat besprayde kentekens uitstekend te lezen zijn op flitsfotos.

Weggegooid geld dus. Beter voor de verkeersveiligheid en beter voor uzelf. Laten we eerlijk zijn. Het zou toch van de gekke zijn als je met een beetje spray op de kentekenplaten, van dit land één grote racebaan zou kunnen maken en een belangrijke verkeersregel, de handhaving van de maximum snelheid, aan je laars zou kunnen lappen. Het is nog altijd zo dat te hoge snelheid in belangrijke mate de ernst van een verkeersongeval bepaalt.

Strafbaar
Afgezien van de het feit om met een beetje spray democratisch bepaalde verkeersregels te willen negeren is het zo dat het al sinds jaar en dag strafbaar is om opzettelijk kentekenplaten onleesbaar te maken. Het staat in artikel 41 van de Wegenverkeerswet: Het is verboden om op een motorrijtuig of een aanhanger enig kenteken of middel aan te brengen met het oogmerk de herkenning van het kenteken te bemoeilijken

Overtreding van dit artikel betekent dat je een misdrijf pleegt. Er staat een maximum boete op van 4500 euro of een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden.

Politie vordert rijbewijzen in

Agenten van Boetegeld = Sneu Geld hebben de afgelopen week in Drenthe 8 rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die met meer dan vijftig kilometer boven de maximum toegestane snelheid werden betrapt met de lasergun.

stopteken

Op de N374 bij Borger reed een 44 jarige man uit die plaats 136 in plaats van de maximaal toegestane 80 kilometer per uur. Op dezelfde weg kwamen twee 30 jarige automobilisten uit Aalsmeer en Hoogeveen voorbij met 143 en 174 kilometer per uur. Op de A28 zijn twee automobilisten uit Oss en Deurne opgeschreven voor 177 en 185 kilometer per uur.
Op de Hoogeveenscheweg bij Bruntinge raakte een 54 jarige automobilist zijn rijbewijs kwijt toen hij met 140 kilometer per uur werd gelaserd.

Op de Dordsestraat in Emmen kwam een 22 jarige Groninger voorbij met 109 kilometer per uur.

10 procent te snel op A28
Bij een, overigens aangekondigde, snelheidscontrole op de A28 bij Ubbena hebben controleurs van Boetegeld= Sneu Geld woensdag tijdens een vijf uur durende controle zon 900 automobilisten geflitst die met ten minste 128 kilometer per uur door de radar reden. De snelste werd geklokt met 169 kilometer per uur.
Beide rijrichtingen werden gecontroleerd. Er kwamen rond 9000 autos voorbij, waarmee het overtredingpercentage op ongeveer 10 procent ligt.

Controles komende week
Vrijdag 16 april staat de radarauto op de Dorpsstraat in Weerdinge, de Westenesscherstraat in Emmen en de Europaweg in Nieuw Schoonebeek. Zaterdag 17 april is er een gordel- en roodlicht controle in Assen. Zondag 18 april wordt er s middags en s avonds in Emmen een alcoholcontrole en een (laser) snelheidscontrole gehouden. Maandag 19 april staat de radarauto in Assen op de locaties A. Sacharovweg, de Thorbeckelaan, de Rolderhoofdweg en de Industrieweg. Dinsdag 20 april is er een helm- en lasercontrole op diverse locaties in Emmen.
Woensdag 21 april wordt er met de radar op snelheid gecontroleerd op de N48 bij Zuidwolde en de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld. Donderdag 22 april wordt er in Emmen vanaf zeven uur s morgens in Emmen gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl