Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 15 april 2004

Methode (s)teun biedt scholen, clubs en verenigingen uitkomst bij afnemende subsidies

Nieuwe fondswervingmethode belooft 100% winst

REEUWIJK - Non-profitorganisaties zoals clubs, scholen, en verenigingen die op zoek zijn naar extra financiële middelen, kunnen vanaf nu (s)teun inschakelen. Deze in het buitenland zeer populaire fondswervingmethode belooft 100 procent winst. "Nu de subsidiekraan voor sport, onderwijs en cultuur steeds verder wordt dichtgedraaid, is deze methode ideaal om snel en eenvoudig een hoog rendement te halen", aldus Brigitte Lommers van Sponsor Europe te Reeuwijk, die (s)teun in Nederland introduceert.

De kant en klare methode is ontwikkeld in samenwerking met scholen, clubs en verenigingen. Zij werkt op basis van kleurrijke (s)teunboekjes. Elk boekje bevat vijfentwintig afbeeldingen van een spaarvarkentje met een kraslaag, en vijfentwintig couponvellen met kortingen voor mensen die een bijdrage leveren. Onder elke kraslaag staat een bedrag, variërend van ¤ 0,50 tot ¤ 2,50. Clubleden, leerlingen of vrijwilligers gaan met dit boekje langs familie, buren, vrienden en bekenden. De bedoeling is dat mensen door één of meer varkentjes 'te wassen' - door de kraslaag weg te halen - een geldbedrag zichtbaar maken. De donateurs betalen vervolgens het door hen 'tevoorschijn getoverde' bedrag contant. Als dank voor hun bijdrage ontvangen zij per gewassen varkentje één vel met voordeelcoupons van gerenommeerde landelijke bedrijven. De aanbiedingen zijn vaak exclusief voor (s)teun opgesteld.

"Elk (s)teunboekje levert organisaties een bedrag op van veertig euro", zegt Lommers. "De boekjes kosten tien euro per stuk, inclusief BTW en verzendkosten. De netto opbrengst per boekje is dus dertig euro. Maar bij elk vierde boekje dat je bestelt, krijg je één boekje gratis. Met dat boekje haal je nog eens veertig euro netto op. Daarmee zijn de kosten gedekt, en haal je honderd procent winst op de bestelde boekjes. Bovendien is het weer eens wat anders dan een loterij."

Voor de boekjes geldt een extra lange betalingstermijn van 45 dagen. Dit stelt organisaties in staat fondsen te werven voordat de boekjes moeten worden betaald. Meer informatie: www.steun.nl; tel. 0182-300719.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht