Eemland noord, 09.50 uur

Utrecht 15-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Graffiti

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op woensdag 14 april werden twee jongens door een buurtbewoner betrapt op het spuiten van graffiti.

Rond 20.40 uur zag een 26-jarige bewoner van de Zanglijster dat twee jongens een speeltoestel aan het bespuiten waren met rode en blauwe verf. Hij hield de jongens staande en waarschuwde de politie. De jongens, 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg, werden door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Beiden bekenden het spuiten van graffiti en verklaarden bereid te zijn de schade te vergoeden. Het proces-verbaal is voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Inbreker komt uit de kast

SOEST Op woensdag 14 april werden twee verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 13.50 uur kreeg de politie de melding dat op dat moment door twee mensen zou worden ingebroken in een woning aan de Gallenkamp Pelsweg. Politiemensen zagen dat aan de achterzijde van de woning een deur openstond. Zij troffen in de woonkamer een verdachte aan: een vrouw uit Nieuwegein (leeftijd onbekend). Zij werd aangehouden. Bij verder onderzoek in de woning troffen politiemensen op de eerste verdieping de tweede inbreker in een kast aan. Ook deze verdachte, een 15-jarige jongen uit Nieuwegein, werd aangehouden. De verdachten hadden al een tas met gestolen goederen, waaronder een portemonnee, klaargezet bij de deur. Beide verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.