Politie Gelderland-Midden

Wageningen - inbreker op heterdaad betrapt

Publicatiedatum: 15-04-2004

Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is woensdag rond 23.15 uur aangehouden in een woning aan de Bergstraat in Wageningen. De man wordt verdacht van inbraak. Toen de bewoner van het huis thuiskwam, ontdekte hij dat er was ingebroken. Op datzelfde moment hoorde hij iemand in het huis lopen waarop de politie werd gewaarschuwd. Het bleek dat de man zich in een kamer had ingesloten en ondanks bevelen van de politie niet naar buiten kwam. Om bij de verdachte te komen werd de kamerdeur geforceerd. Vervolgens is een politiehond de kamer ingestuurd, daarbij werd de verdachte gebeten (aan de beet is de man later in het Rijnstate ziekenhuis behandeld). Vervolgens kon de man worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Renkumer en Edenaar aangehouden na vechtpartij
Publicatiedatum: 15-04-2004

De politie heeft woensdagavond op het Plantsoen in Wageningen een 21-jarige man uit Renkum en een 31-jarige Edenaar aangehouden. Beiden worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een vechtpartij op straat. Even na zeven uur 's avonds werd aan de politie gemeld dat er door meerdere personen zou worden gevochten. Enkele agenten troffen even later de 21-jarige Renkumer gewond aan. Die verklaarde zonder enige aanleiding met een stuk hout of een bierfles te zijn geslagen en wees daarbij de 31-jarige Edenaar aan als de dader. De Edenaar, zelf ook gewond, verklaarde op zijn beurt door de Renkumer te zijn geslagen. Beide mannen werden vervolgens aangehouden. De Renkumer moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen maar is daarna, net als de Edenaar, ingesloten. Het onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Quadrijder aangehouden

Publicatiedatum: 15-04-2004

Een 50-jarige Edenaar en een 20-jarig familielid zijn woensdagavond door de politie aangehouden. Een surveillerende agent constateerde hoe de 50-jarige man op een Quad (een soort vierwielige terreinmotor) over het Lange Parkpad reed en daarbij de maximumsnelheid overschreed. De man was al eerder door de politie op zijn rijgedrag aangesproken. Nu werd het voertuig voor onderzoek meegenomen. De Edenaar was het hier niet mee eens en wilde niet meewerken. Hierop werd hij aangehouden. Het 20-jarige familielid bemoeide zich met het voorval en begon de agent te beledigen, waarna ook hij werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---