Gemeente Stein


Bewonersbrief nr 9

13-04-2004

Bewonersbrief betreffende sanering kerosine en vervolgmaatregelen

Stein, 13 april 2004

---

Hiermee melden we u de laatste stand van zaken over de sanering van de kerosine op terrein Everaers en langs het spoor. Ook willen we u informeren over de maatregelen die genomen worden ter vervanging van de omgevallen hoogspanningsmast.

Plaatsen noodmasten
Door het omvallen van de hoogspanningsmast is de stroomvoorziening in Zuid-Limburg onderbroken. Om de stroomvoorziening te garanderen gaat Essent vier noodmasten plaatsen. De noodlijn sluit aan weerszijden aan op de bestaande hoogspanningslijn. De noodlijn wordt niet alleen ingezet tijdens storingssituaties maar ook voor het garanderen van de elektriciteitsvoorziening tijdens aanpassingen aan de hoogspanningslijn. De noodmasten voldoen aan de geldende KEMA-normen. Essent Netwerk heeft veel ervaring met het oprichten van dit soort noodlijnen. De tijdelijke masten blijven staan totdat de nieuwe permanente hoogspanningsmast is geplaatst. De noodmasten komen op het terrein van Benedco en landbouwgronden te staan. Drie masten op Steins en één op Beeks grondgebied. Om medewerking te vragen van de eigenaren van de gronden waar de noodmasten komen en waarboven de leidingen lopen is inmiddels contact gelegd.

Schuttersstraat
De afgravingen op het terrein Everaers zijn afgelopen vrijdag afgerond. Op dit moment worden monsters die op het terrein genomen zijn geanalyseerd. Als blijkt dat er geen vervuiling meer aanwezig is wordt nieuwe grond aangevoerd. De sanering van de Schuttersstraat is inmiddels hervat en gaat door tot de grond helemaal schoon is. De weg is opengebroken en hierdoor is het bedrijventerrein alleen via Catsop bereikbaar. Alleen het bedrijf Crea ondervindt van de werkzaamheden problemen. Daarom is besloten het kantoorgedeelte van het bedrijf tijdelijk te verhuizen naar een kantoorunit op het Businesspark Stein.

Verkeersomleiding
Door de werkzaamheden is de Schuttersstraat aan Beekse kant afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via Catsop.