Politie Drenthe

donderdagochtend

Emmen 15-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Gewond bij aanrijding
ERM Woensdagavond omstreeks 19.00 uur is een 50-jarige inwoonster van Erm gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste over het Oostereind en sloeg linksaf. Ze zag daarbij een tegemoet komende motor, bestuurd door een 27-jarige inwoner van Barger Compascuum, over het hoofd. Ze is met onbekend letsel opgenomen in het Scherperziekenhuis. De motorrijder is er goed vanaf gekomen.

Bestuurder met drank op aangehouden
MEPPEL Een 53-jarige man uit Staphorst is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden, omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man werd gecontroleerd op de Grote Oever, waarbij bleek dat hij nogal gedronken had. Aan het bureau blies de man 1.8 promille. Verder onderzoek wees uit dat de man nog een rij ontzegging had tot in december 2004. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in schuur
EMMEN Woensdagavond ontdekte de eigenaar van een schuur aan de Ermerweg, dat er ingebroken was. Vanuit de schuur, die als opslagruimte dienst doet, waren diverse goederen naar buiten gegooid. Ook worden er een aantal goederen, waaronder een tv, een video en enkele fietsen, vermist. Niet precies duidelijk is nog wat er verder allemaal gestolen is. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat vermoedelijk een aantal jongeren debet zijn aan de inbraak. Onderzoek wordt voortgezet.

Winkeldief aangehouden
ASSEN Woensdag in de loop van de middag is in een winkel aan de Neptunuspassage een man aangehouden, die een aantal DVDs had gestolen. De politie heeft de man meegenomen en bij fouillering bleek de man nog meer DVDs bij zich te hebben. De man, een 33-jarige inwoner van Assen, had in totaal 23 DVDs gestolen, met een waarde van ruim 200,- euro.De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Ruiten ingegooid
BOVENSMILDE Bij een woning aan het Wollegras zijn woensdagavond laat een paar ruiten ingegooid. Een thermopaneruit van de woonkamer sneuvelde en ook de ruit van de voordeur moest het ontgelden. De ruiten waren ingegooid met keien. Uit onderzoek bleek dat ook bij een paar andere woningen geprobeerd was ruiten in te gooien.

Boetes bij verkeerscontroles
BORGER De politie van Borger heeft woensdagavond verkeerscontroles gehouden op de N374 bij Borger en op de Odoornerweg in Valthe. Hierbij moesten 144 bestuurders blazen. Niemand van hen had teveel drank op. Verder werden er in totaal 12 bekeuring uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van de autogordel, geen bromfietscertificaat, niet handsfree bellen, teveel vermogen van bromfietsen en geen geldige APK.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl