Politie Zuid-Holland-Zuid

15/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

15-04-2004 - Persberichten District I

GEREEDSCHAP GESTOLEN
DORDRECHT- In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 april 2004, is ingebroken op een bouwlocatie van de HSL aan de Beerpolderweg. Men heeft met een aldaar ontvreemde vorkheftruck vijf container met grof geweld opengebroken. Ook werd met een snijbrander diverse sloten opengebrand. Er werd voor ongeveer 10.000 euro gereedschap, waaronder hand- en elektrisch gereedschap, spijkers, schroeven en een aantal aggregaten. Ook werd een bedrijfsauto gestolen waar vermoedelijk de buit mee vervoerd is. Deze auto werd in de loop van de ochtend teruggevonden in het water van de Dordtse Kil te Dordrecht. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

BELEDIGING
DORDRECHT- Een 16 jarige jongen is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 15 april 2004, in de Albert Neuhuysstraat. De politieagenten waren bezig met een onderzoek naar een minderjarige verdachte die voor moest komen bij de kinderrechter. Ze spraken de jongen, die overigens niets met het onderzoek te maken had, aan. Daarop beledigde hij de politieagenten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en de agenten sloten hem in. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

OVERVAL (vervolgbericht van 14 april 2004)
DORDRECHT - De politie heeft een 16-jarige jongen die in Dordrecht verblijft aangehouden in verband met een overval op een snackbar. De aanhouding gebeurde op woensdag 14 april 2004. De overval vond plaats op dinsdagavond 13 april 2004 rond 22.50 uur. De verdachte liep de zaak op de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht binnen en dreigde met iets dat leek op een vuurwapen. De jongen deed een greep in de kassa, pakte geld en ging ervandoor. De verdachte ontkent vooralsnog de overval. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

POGING BEROVING SCOOTER
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT - Op woensdagmiddag, 14 april 2004, omstreeks 12.20 uur, vond op het Fietspad van de Rondweg aan de Oostzijde een poging beroving van een scooter plaats. Een 18 jarige jongen uit Dordrecht reed met een snelheid van ongeveer 40 km/uur op zijn bromscooter over het fietspad richting Papendrecht. Voor hem liep een nog onbekende man. Op het moment dat hij de man passeerde greep deze de jongen vast en trok hem van de bromfiets. De jongen kwam hard ten val. De man tilde de bromscooter op en probeerde deze te starten. De jongen trok de sleutel uit het contactslot en gooide deze weg in het gras. De man sprong de jongen vervolgens op zijn rug en duwde hem op de grond de bosjes in. Daarna stond de man op, raapte de sleutels op, pakte de bromscooter en rende in de richting van de Stadspolders. Ondertussen probeerde hij de bromscooter te starten. Toen dit niet lukte liet de man de bromfiets vallen en liep naar de jongen toe. Hij zei tegen de jongen dat hij de bromfiets niet wilde stelen maar alleen een lift wilde. Hij liep met de jongen mee naar de ouders van een vriend in de Stadspolders. Daar schreef hij zijn naam op omdat hij de schade aan de bromfiets na de diverse valpartijen wilde vergoeden. De gegevens klopten echter niet. De jongen raakte gewond aan zijn hand en knie.

De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de man. Zijn signalement luidt: een Antilliaanse man van ongeveer 18 a 19 jaar, lengte ongeveer 1,80 meter, normaal postuur, droeg een wit petje en een donkere jas. Getuigen die iets gezien hebben of iets weten van deze poging beroving worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

SNELLE ZOEKACTIE
DORDRECHT - Een snelle zoekactie door politieagenten van de Binnenstad zorgde ervoor dat twee zoekgeraakte kinderen binnen een kwartier weer met hun moeders werden verenigd. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 14 april 2004, omstreeks 13.00 uur. Eén van de moeders uit Zwijndrecht kwam aan het politiebureau en vertelde dat haar zoontje en het zoontje van haar vriendin van respectievelijk 2 en 3 jaar waren weggelopen. Ze waren voor het laatst gezien op de Voorstraat. Door de meldkamer werd het bericht verspreid voor alle politieagenten die in de binnenstad surveilleerde. Na een zoekactie met alle beschikbare personeel van ongeveer 15 minuten werden de kinderen gevonden aan het eind van de Voorstraat in de omgeving van de Prinsenstraat.

RUZIE
DORDRECHT Agenten hebben na een ruzie drie personen aangehouden. De ruzie ontstond op woensdagavond 14 april 2004 in de Jacob van Heemskerckstraat in Dordrecht. De oorsprong van de onenigheid ligt waarschijnlijk in de betaling van tien euro. In ieder geval liep de discussie uit op het over en weer slaan. Drie mannen van 19, 28 en 29 jaar uit Dordrecht gingen mee naar het bureau. Maar niemand deed aangifte dus mochten de drie weer naar huis.

BOTSINGEN
DORDRECHT Een 45-jarige autobestuurder uit Dordrecht heeft twee botsingen gehad. De man reed op woensdagavond 14 april 2004 eerst tegen een ander voertuig op het Pearl Buck-erf in Dordrecht. Hierna raakte de auto van de man een muur. Uit controle bleek dat de verdachte teveel alcohol op had. De politie kon zijn rijbewijs niet invorderen omdat de 45-jarige al een rij-ontzegging had.

DODELIJK ONGEVAL
DORDRECHT Een automobilist is bij een eenzijdig ongeval om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde op donderdagmorgen 15 april 2004 omstreeks 08.00 uur op de Merwedestraat in Dordrecht. Het slachtoffer reed in de richting van het centrum. Volgens getuigen ging de auto plotseling het fietspad rechts naast de rijweg op. Hierna knalde het voertuig tegen een hek van een bedrijf, vloog door de lucht en kwam omgedraaid op de grond terecht. Snelle geneeskundige hulp mocht niet baten. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Hieruit blijkt dat niet uitgesloten is dat de man onwel werd en in plaats van te remmen gaf gas. Mensen die iets zagen of weten van het ongeval kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

ALCOHOL
DORDRECHT De politie heeft het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Dordrecht ingevorderd. Agenten controleerden hem op woensdagavond 14 april 2004 bij de Cornelis Evertsenstraat in Dordrecht.De verdachte had een te hoog alcoholpromillage. HENDRIK-IDO-AMBACHT Een rijverbod van vijf uur heeft een 39-jarige automobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht gehad. Hij reed op woensdagavond 14 april 2004 over de Sophialaan in Hendrik-Ido-Ambacht. Uit de controle van de politie bleek dat de man teveel alcohol op had.