Politie Zuid-Holland-Zuid

15/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

15-04-2004 - Persberichten District II

SNELHEIDSCONTROLE
ALBLASSERDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde lasergun hebben politieagenten 34 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op woensdag, 14 april 2004, op de West Kinderdijk, De Helling en de Edisonweg. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring. In totaal controleerden de agenten 821 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.

ONGEVAL MET INVALIDEVOERTUIG
ALBLASSERDAM Een 64-jarige vrouw uit Alblasserdam is gewond geraakt. Ze reed op woensdagmiddag 14 april 2004 over de Van Eesterensingel in Alblasserdam in haar invalidenvoertuig, Op enig moment wilde de vrouw een zebrapad oversteken. Ze merkte niet dat een auto haar inhaalde en tegen het linkerachterwiel van de invalidenkar botste. Een botsing volgde.

GETUIGENOPROEP DIERENMISHANDELING (vervolgbericht 13 april 2004) LANGERAK De politie heeft op zondagavond 11 april 2004 in totaal acht dode zwanen gevonden. De zwanen lagen in de buurt van de Tiendweg, Melkweg en de N216 in Langerak en Nieuwpoort. Dinsdag 13 april is er in Streefkerk wederom een dode zwaan aangetroffen. De politie neemt deze dierenmishandeling hoog op en verzoekt getuigen of mensen die op enige wijze iets over deze zaak weten zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

De zwanen zijn door het breken van de nek om het leven gebracht. Bij twee zwanen waren de eieren uit het nest gehaald. In een weiland aan het Achterland in Groot-Ammers werd door de politieagenten nog een gewonde zwaan aangetroffen. Deze zwaan bleek beschoten te zijn. Een dierenarts heeft het dier moeten laten inslapen. In 2003 zijn in het voorjaar ook al ruim 20 omgebrachte zwanen in de Alblasserwaard aangetroffen. Ook in 2002 werden enige tientallen doodgeschoten zwanen aangetroffen. In de provincie Zuid-Holland is het een grondgebruiker toegestaan om zwanen van zijn land te verjagen door ze te verontrusten. Dit mag echter niet als de zwanen al een nest gemaakt hebben. In de Alblasserwaard zijn, ter voorkoming van een te grote zwanenpopulatie, door de provincie een viertal jachtaktehouders aangewezen, die eieren mogen schudden in een zwanennest. Daarbij laat men 1 of 2 eieren intact zodat de zwanen wel op hun nest blijven. Bij ernstige schade veroorzaakt door zwanen mogen door deze 4 jachtaktehouders zwanen ook doodgeschoten worden.

AANRIJDING LETSEL
LEERDAM- Op woensdagmiddag, 14 april 2004, omstreeks 12.35 uur, vond op de Parallelweg op de rotonde van het Recht van ter Leede een aanrijding plaats tussen een fietser en een tractor. Een tractor met aanhangwagen, bestuurd door een 17 jarige man uit Vuren reed op de rotonde. Toen hij deze wilde verlaten stak vlak voor hem een 64 jarige vrouw uit Nieuwland met haar fiets de rijbaan over. Ze gaf geen voorrang aan de tractor en werd aangereden. De vrouw kwam hard ten val. Zij werd met vermoedelijk een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem.

VROUW GEVALLEN
PAPENDRECHT- Een 83 jarige vrouw uit Papendrecht is gevallen. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 14 april 2004, op de Markt. De vrouw liep met haar twee aangelijnde hondjes over de Markt, toen haar hondjes plotseling werden aangevallen door een loslopende herder. Ten gevolge hiervan kwam de vrouw ten val en liep diverse verwondingen op. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de herder.

ALCOHOL
PAPENDRECHT Agenten hebben op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht een 54-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. Hij reed daar op donderdag 15 april 2004 omstreeks 01.00 uur. De man had een te hoog alcoholpromillage en kreeg hiervoor onder andere een rijverbod van vier uur.