Stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht 15-04-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Geen geldig rijbewijs
UTRECHT Op woensdagmiddag heeft de politie een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden.

Omstreeks 16.15 uur is de man aangehouden ter controle. De man gaf een valse naam op en het bleek later dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De politie heeft hem hiervoor twee bekeuringen gegeven.

Bromfietser krijgt meerdere bekeuringen
UTRECHT Op woensdagmiddag heeft de politie een 17-jarige bromfietser uit Utrecht aangehouden.

In de middag zag de politie de jongen rijden met een geel kentekenplaatje zonder helm. Op het moment dat de jongen de politie zag rijden ging hij er vandoor. Het werd een achtervolging van de Barnadottelaan, Auriollaan, Churchillaan en vervolgens tot de Rooseveltlaan. Daar kon de politie hem klem rijden onder de Clausbrug. De bijrijder van de politiewagen deed toen het portier open, terwijl de bromfietser stilstond. Echter de bromfietser gaf weer gas en wilde het trottoir oprijden. Hij reed toen tegen het portier en kwam ten val. Er was lichte schade aan het voertuig. De bromfiets is meegenomen voor technisch onderzoek en er wordt gekeken of deze gestolen is. De jongen heeft een aantal bekeuringen gekregen voor o.a. het niet dragen van een helm en het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat.

Aanrijding fietsster met bromfietser
UTRECHT Op woensdagmiddag heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een 74-jarige fietsster uit Utrecht en een 16-jarige bromfietser uit Utrecht op de Leidseweg in Utrecht.

Omstreeks 14.30 reed de fietsster op de Leidseweg te Utrecht, komende uit de richting van de Muntkade en gaande in de richting van de Damstraat. De bromfietser reed over de Leidseweg en reed in tegenovergestelde richting op zijn bromfiets. Door onbekende oorzaak zijn zij frontaal op elkaar aangebotst. De vrouw is met letsel overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Diefstal uit winkel
UTRECHT Op woensdagmiddag heeft de politie een 45-jarige man uit Bilthoven aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal in een winkel aan de Steenweg.

Omstreeks 14.45 uur is de man aangehouden, omdat hij vier koekenpannen ter waarde van ongeveer 50,- had gestolen. De man was voorbij de kassa gelopen en had de winkel verlaten. Op het moment dat de verdachte wilde wegfietsen werd hij aangehouden door het beveiligingspersoneel. De verdachte is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau, waar er proces-verbaal is opgemaakt.

Diefstal uit winkel
UTRECHT Op woensdagmiddag heeft de politie een 16-jarige jongen uit Vught aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 16.30 uur is de jongen aangehouden op de St. Jacobsstraat, omdat hij twee kledingstukken had gestolen. De kledingstukken hebben een winkelwaarde van 220,-. De politie heeft de jongen meegenomen naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Openbare dronkenschap
UTRECHT Op woensdagavond 14 april is een 54-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor openbare dronkenschap. De man liep omstreeks 20.00 uur over de Voorstraat waarbij hij nogal onvast ter been was. Hij viel passanten lastig en rook zwaar naar alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

Meerdere bekeuringen
UTRECHT Op woensdagavond 14 april bleek een 20-jarige man uit Utrecht tijdens een verkeerscontrole nog elf bekeuringen voor verkeersovertredingen open te hebben staan. De man werd ingesloten, waarop een vriend het bedrag van 1000,- heeft betaald. De 20-jarige man is daarna in vrijheid gesteld.

Gordelcontrole
UTRECHT Op woensdag 14 april is een gordelcontrole gehouden op de Catharijnesingel. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur werden 192 automobilisten gecontroleerd, waarbij 14 mensen werden bekeurd voor het niet dragen van een gordel.

Poging doodslag
UTRECHT Op woensdagmiddag 14 april heeft een poging tot doodslag plaatsgevonden op de Oudegracht/ Nieuwekade.

Omstreeks 17.40 uur reed een 23-jarige automobilist met een 63-jarige passagier over de Oudegracht. De 23-jarige bestuurder claxonneerde naar een witte auto welke de doorgang van de Zandbrug blokkeerde. Hierop reed de witte auto met zeer hoge snelheid door over de Oudegracht.

De 23-jarige automobilist reed verder in de richting van de Nieuwekade. De witte auto reed links voor hen remde opeens af en reed daarna hard achteruit. De 23-jarige bestuurder probeerde de witte auto te ontwijken en kwam hierbij in botsing met een andere auto. De witte auto stopte en de bijrijder van de witte auto rende naar de deur van de 23-jarige automobilist. De bijrijder bedreigde hem met een steekwapen bedreigen en stak hem, waarbij de 23-jarige man verwondingen aan zijn hand opliep. De 63-jarige passagier probeerde dit te stoppen, maar werd tegengehouden door de bestuurder van de witte auto. Toch lukt het de 63-jarige man een krik uit de auto te pakken en de bijrijder op zijn hoofd te slaan.

Hierop rende de bijrijder en de bestuurder terug naar hun auto en reden met hoge snelheid weg. De 23-jarige man kon ter plaatse worden verbonden, maar werd wel doorverwezen naar het ziekenhuis.

Aan de hand van het kenteken van de witte auto konden de twee verdachten worden aangehouden. De bijrijder was een 26-jarige man (woonplaats onbekend). Hij is aangehouden voor poging tot doodslag en openlijke geweldpleging. De bestuurder was een 32-jarige man uit Utrecht en hij is aangehouden voor openlijke geweldpleging. Beide mannen zijn ingesloten.

Winkeldiefstal
UTRECHT Op woensdagmiddag is een 42-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

De vrouw liep omstreeks 15.50 uur een winkel aan de Rijnkade uit, zonder een product af te rekenen. Zij werd aangehouden en kreeg een winkelontzegging en een proces-verbaal. Ook bleek dat zij nog een boete open had staan. Omdat zij deze niet kon betalen, moet zij twee dagen haar straf uitzitten.

Dronken fietser
UTRECHT Op woensdagmiddag is een 22-jarige man uit Zeist in zeer dronken toestand aangetroffen.

Twee surveillerende politieagenten zagen de man fietsen over de Pelmolenweg, waarbij bleek dat hij zwaar onder invloed van alcohol was. De man werd gesommeerd te stoppen, maar de man fietste verder. Hierop werd de man met enige moeite tot stoppen werd gedwongen en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau blies de man zes keer de toegestane waarde; 1260 ug/l. De man heeft een proces-verbaal en een rijverbod van 16 uur gekregen.