Binnensticht, 11.05 uur

Utrecht 15-04-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Geweld

DE BILT In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 april werd een man met een knuppel geslagen en met een vuurwapen bedreigd.

Rond 02.00 uur bevond een 21-jarige man uit Gouda zich met twee vrienden op de Hessenweg. De 21-jarige man was op zoek naar een bekende van hem en sprak daarom enkele mannen op de Hessenweg aan. Die verkeerden kennelijk in de veronderstelling dat de man uit Gouda iemand anders was, waar zij nog een appeltje mee te schillen hadden en daardoor ontstond een gespannen situatie. Daarbij pakte één van de mannen een honkbalknuppel en een ander haalde een vuurwapen tevoorschijn. Daarop vluchtte de man uit Gouda met zijn twee vrienden. De 21-jarige man verstopte zich op de Henrica van Erpweg achter een auto, maar werd door twee achtervolgers ontdekt. Weer werd hij met een vuurwapen bedreigd en werd nu met de knuppel geslagen. Om te vluchten, vernielde de man uit Gouda een ruit van een woning en probeerde de woning binnen te komen. Daarbij werd hij weer door één van de verdachten geslagen en kreeg een zet. Daardoor raakte hij de vernielde ruit en sneed zich aan de scherven. Daarna zag hij kans 112 te bellen en gingen de verdachten er vandoor.

De man uit Gouda liep diverse blauwe plekken en snijwonden op. Hij is in het Diaconessenziekenhuis in Utrecht behandeld. Hij deed vervolgens aangifte bij de politie. Zijn twee vrienden, mannen van 23 en 32 jaar en afkomstig uit Gouda en Rotterdam, werden door politiemensen op de Looijdijk en Buys Ballotweg aangetroffen. Zij hadden geen letsel opgelopen. Ondanks een onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer gevonden. De politie zet het onderzoek voort.

Leerling sticht brand

ZEIST Op woensdag 14 april is een jongen aangehouden voor brandstichting in een klaslokaal.

Rond 09.20 uur zag een leerkracht van een school in Zeist dat een 13-jarige leerling uit De Bilt een werkstuk met een doek met thinner schoonmaakte. Plotseling zag zij dat de doek in brand stond en dat hij hem liet vallen. De leerkracht trapte de doek uit en de jongen zij niet te weten hoe de brand was ontstaan. Hij werd door de leerkracht gefouilleerd, maar bleek niets te hebben waarmee hij de brand had kunnen stichten.

Rond 10.00 uur werd de leerkracht door een andere leerling gewaarschuwd dat er brand woedde in een hoek van het lokaal. Zij zag dat een doek hevig brandde en dat de vlammen langs een stellingkast omhoog gingen en de kast vlam vatte. Zij probeerde met de hulp van meerdere leerlingen de brand met emmers water te blussen, maar dat lukte niet. Een leerling drukte op haar verzoek het brandalarm in en een andere docent kwam ter plaatse. Hij wist de brand te bedwingen met behulp van een brandslang. De kast en de directe omgeving daarvan liepen brand- en waterschade op. De 13-jarige leerling uit De Bilt is door de politie aangehouden. Aanvankelijk ontkende hij de brandstichting, maar gaf uiteindelijk toch toe de brand te hebben gesticht. Hij is in het politiebureau ingesloten en zit nog vast.