Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 april 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Fietser verongelukt

Vrouw overleden na aanrijding met vrachtauto

Langeveen

Woensdag 14 april kwam omstreeks 15.30 uur een melding binnen van een ernstige aanrijding op de kruising Langehaarsweg/Hardenbergerweg in Langeveen. Een 73-jarige vrouw uit Langeveen fietste op de Hardenbergerweg en wilde op genoemd kruispunt recht oversteken naar een aldaar gelegen fietspad. Zij zag hierbij een haar vanuit Tubbergen op de Langehaarsweg naderende vrachtwagen te laat. De vrachtwagenchauffeur, een 36-jarige man uit Tubbergen, week uit naar links maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 73-jarige vrouw raakte met haar fiets de zijkant van de vrachtwagen, kwam ten val en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De vrachtwagencombinatie kwam in linkerberm terecht en kantelde. De 36-jarige bestuurder kon zichzelf uit de cabine bevrijden en bleef ongedeerd. (bps: 04-045909)

Doorrijder aangehouden

Politie houdt automobilist aan nadat deze er na een aanrijding vandoor was gegaan

Hengelo

Op woensdag 14 april werd omstreeks 10.35 uur gemeld dat op de kruising Deldenerstraat/Geerdinksweg in Hengelo door een auto een verkeerslicht omvergereden was en dat de automobilist er na de aanrijding vandoor was gegaan. Enkele omstanders hadden het verkeerslicht of delen daarvan bijna op hun hoofd gehad. Een getuige gaf een beschrijving van het desbetreffende voertuig door. Politieagenten gingen direct na de melding naar genoemde locatie en kwamen de auto onderweg op de Deldenerstraat tegen. Zij gaven de bestuurder, een 38-jarige man uit Deventer, een stopteken en hielden hem aan. De man bekende dat hij de aanrijding had veroorzaakt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-045618)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Hengelo

Een 34-jarige man uit Hengelo reed woensdag 14 april omstreeks 08.05 uur in zijn auto op de Levantstraat in Hengelo. Op het kruispunt met de Binnenveldweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 47-jarige man uit Hengelo, die op het fietspad van de Binnenveldweg fietste en daar voorrang had. Er ontstond een aanrijding, waarbij 47-jarige man vermoedelijk zijn pols brak. Hij werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-045561)

Letsel bij aanrijding

Automobilist raakt gewond bij aanrijding

Goor

Woensdag 14 april vond omstreeks 12.50 uur een kop-staart aanrijding plaats op de Molenstraat in Goor. Een 24-jarige automobilist uit Hengevelde zag te laat dat een auto voor hem stilstond en botste er tegenaan. De bestuurder van de auto voor hem, een 39-jarige man uit Goor, liep nekklachten op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen werden afgesleept. (bps: 04-045720)


---- --