Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


15 april 2004


EERBEEK - Diefstal van auto

Onbekenden hebben woensdag vanaf de Enkweg een auto gestolen. Het gaat om een rode Peugeot 205 met het kenteken XX-78-BJ. De auto heeft rechts achter een afwijkende wieldop. Buren zagen de auto wegrijden maar dachten dat het om een proefrit ging.
De 47-jarige eigenaar deed aangifte bij de politie.


ZUTPHEN - Auto opengebroken

Een autokraker heeft woensdagmorgen op de Van Essenstraat de auto van een 28-jarige man uit Zutphen opengebroken. De dader nam een radio/cd-speler van het merk Sony mee.


LOCHEM - Man verdacht van schennis plegen

De politie heeft woensdag een 22-jarige uit Zutphen aangehouden, die verdacht wordt eerder die dag schennis te hebben gepleegd ten opzichte van jonge vrouwen. De politie kreeg rond 13.10 uur een eerste melding dat een man in een auto op de Nieuweweg in Lochem de weg aan een 17-jarig meisje uit die plaats vroeg. Hierbij had hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek en de meldster bleek het kenteken te hebben genoteerd.
Kort daarop kwam een tweede melding, nu uit Vorden. Hier werden een 16-jarig meisje uit die plaats en haar vriendin op de Hoekendaalseweg met een man geconfronteerd die de weg vroeg en ook nu z'n geslachtdeel uit z'n broek had.
Inmiddels was de politie aan de hand van het opgegeven kenteken achter de identiteit van de mogelijke verdachte gekomen, waarna hij aan het politiebureau werd ontboden en aangehouden. De verdachte heeft een verklaring afgelegd en de politie sluit niet uit, dat meerdere vrouwen op deze wijze door betrokkene zijn benaderd. Eventuele slachtoffers wordt verzocht contact op te nemen de politie Lochem.


EMPE - Snelheidscontrole

De politie heeft woensdagmorgen op de Emperweg de snelheid van motorvoertuigen gecontroleerd. Twee bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 30 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 45 km/uur.


Einde berichten



---- --