Ingezonden persbericht


Persbericht

Neopost maakt cijfers 2003 bekend

Parijs/Almere, 15 april 2004 -- Neopost, Europees marktleider en wereldwijd op één na grootste leverancier op het gebied van mailingoplossingen, heeft in 2003 (fiscaal eindigend op 31 januari 2004) een sterke winstgevendheid behaald. De volledige integratie van zowel Ascom Hasler als Stielow (overnames in 2002) en interne efficiencyverbeteringen hebben geleid tot een stijging in de omzet. De totale verkoopomzet bedroeg 751 miljoen euro. Neopost behaalde een positieve EBIT (Earnings Before Interest and Tax) van 156 miljoen euro en de netto-inkomsten stegen met 19,7 procent tot 84 miljoen euro.

Jean-Paul Villot, Chairman en CEO van Neopost: "2003 stond voor onze organisatie in het teken van consolidatie en uitbreiding. Dankzij de overnames van Ascom Hasler en Stielow is onze marktpositie namelijk verstevigd en we hebben daarnaast sterk kunnen uitbreiden door innoverende competitieve productlanceringen. Ook hebben we ons marktbereik verbeterd. Tijdens het laatste kwartaal heeft Neopost een positieve organische groei gerealiseerd in haar vier leidende markten, Noord-Amerika, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland."

De sales-activiteiten zullen ook in 2004 positief worden beïnvloed door onder andere de impact van de Ascom Hasler integratie en de reorganisatie van de Duitse activiteiten. Neopost verwacht dit jaar een organische groei door te maken, mede vanwege het steeds uitgebreidere competitieve productenaanbod en het feit dat Neopost als organisatie in de laatste twee jaar nog sterker en winstgevender is geworden. Jean-Paul Villot concludeert dat Neopost de kansen die programma's voor technologische omschakeling en andere technologische mogelijkheden in de komende vijf jaar zullen creëren, zeker gaat benutten.

"Neopost BV heeft het afgelopen jaar zonder meer haar marktpositie in Nederland verstevigd, mede dankzij de succesvolle integratie van Ascom Zarli en de productlanceringen op het gebied van couverteren. Ook de introductie van de Neopost IJ 35 en Neopost IJ 45 NetSet (TM) frankeermachines heeft bijgedragen aan de goede resultaten. In 2003 zijn veel bedrijven al overgestapt op deze nieuwe producten en naar verwachting zal dit in 2004 verder toenemen", stelt Victor Dake, Managing Director Neopost BV.

Neopost BV - Palmpolstraat 5, 1327 CA Almere
Tel.: 036 - 549 31 33, e-mail: informatie@neopost.nl, website: www.neopost.nl

Over Neopost BV
Neopost BV is toonaangevend leverancier van geavanceerde couverteersystemen, frankeermachines, weegschalen, briefopeners, postkamermeubilair en supplies. De organisatie biedt - ongeacht de specifieke business - een op maat te maken totaaloplossing en zet hierbij apparatuur en postkamermeubilair in die de vereiste ondersteuning leveren om binnen iedere organisatie de performance én klanttevredenheid te maximaliseren. Neopost BV is gevestigd in Almere en onderdeel van het beursgenoteerde, Franse Neopost SA. De Neopost Group is Europees marktleider op het gebied van frankeren en couverteren. Dankzij de jarenlange, succesvolle samenwerking met haar internationale netwerk van 90 distributeurs en officiële partners levert Neopost maatwerk aan meer dan 800.000 klanten in 70 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Frankrijk en er zijn diverse verkoop- en productievestigingen in België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Ierland, Japan, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 2002 nam Neopost zowel Ascom Hasler (wereldwijd nummer drie leverancier van mailingoplossingen) als Stielow (toonaangevend leverancier van postkamermeubilair en enveloppenopeners) over. Nadere informatie over Neopost: www.neopost.nl.


---

Voor redactionele informatie: Ref: Pb0304 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 366 3034, fax: 055 - 360 2661, e-mail:prinflux@cs.com


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com