Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


15 april 2004


Vrouw ziet auto te laat

Een 50-jarige automobiliste uit Epe zag woensdag op de Zwolseweg in Wenum Wiesel te laat dat een auto voor haar een inrit in reed en botste er achterop. De auto voor haar werd bestuurd door een 68-jarige vrouw uit Bosch en Duin die voor het verkeer voor haar moest afremmen en haar richtingaanwijzer had uitgedaan. De vrouw uit Bosch en Duin en een 74-jarige passagiere liepen nek- en rugklachten op en werden door een arts behandeld.


Autokrakers slaan weer toe


Autokrakers hebben woensdag en in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw vijftien auto's opengebroken. De auto's stonden onder meer geparkeerd aan de Loudonstraat, Deventerstraat, De Hofstede, de Hoge Dries, de Reigersweg en aan de Molenstraat. De daders kwamen in de meeste gevallen de voertuigen binnen door een portier open te breken. Ontvreemd zijn onder meer geluidsapparatuur, een draagbare computer, rij- en kentekenbewijzen, een identiteitsbewijs, en een portemonnee met geld.
Een beveiligingsbeambte van het Julianaziekenhuis zag donderdagmorgen vroeg rond 00.45 uur dat twee mannen op de Koning Lodewijklaan bij een geparkeerde VW Golf stonden. De mannen gingen er vandoor. Onderzoek wees uit dat in de VW Golf het dashboardkastje open stond. Bovendien was er schade aan het portier. Ook in een andere VW Golf was ingebroken. De politie stelt een onderzoek in.


Auto's bekrast en brand bij bedrijf


Onbekenden hebben donderdagmorgen vroeg bij een bedrijf aan de Nieuwe Molenweg in Wenum Wiesel een flink aantal auto's bekrast. Bovendien stonden rond 00.30 uur twee auto's, op hetzelfde terrein, in brand. De brandweer bluste beide voertuigen die volledig uitbrandden. In totaal waren er tien auto's bekrast als vier Mercedessen, vier Renaults en een Opel. Alle auto's liepen flinke krassen aan zijkanten en motorkap op. De politie stelt een onderzoek in.


Controle op vrachtauto's


De politie heeft woensdagmiddag op het terrein van Rijkswaterstraat aan de Zutphensestraat een groot aantal vrachtwagens gecontroleerd. De politie deelde bekeuringen uit voor onder meer het niet hebben van een markering bij uitstekende lading, een versleten band van een aanhanger, geen kentekenbewijs voor een aanhanger en voor defecte remlichten. Alle gecontroleerde bestuurders waren niet onder invloed van alcohol.


Einde berichten



---- --