1e persbericht van donderdag 15 april 2004

Eindhoven 15-04-2004 - berichten uit de regio

Eindhoven: Inbrekers caravan aangehouden

In een geparkeerde caravan op een parkeerplaats aan de Geldropseweg zijn donderdag om 1.30 uur een 33-jarige vrouw en een 36-jarige man, beiden uit Eindhoven aangehouden. Zij hadden ingebroken in de caravan, volgens hun eigen zeggen, om een slaapplaats te hebben. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Lastige mannen aangehouden

Op de Stratumsedijk zijn donderdag om 3.25 uur drie Eindhovenaren van (2x) 18 en 37 jaar oud aangehouden. De drie mannen hadden de hele avond problemen veroorzaakt in een café aan de Stratumsedijk. Nadat ze daar weg waren gegaan kwamen ze terug en gooiden een jerrycan met brandspiritus tegen de deur. De gewaarschuwde politie kon de mannen aanhouden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Twee mannen na beroving aangehouden

Op de Rechtestraat zijn donderdag om 3.15 uur een 31-jarige Veldhovenaar en een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij zouden even daarvoor op het Stationsplein een 41-jarige Eindhovenaar van zijn horloge en gsm hebben beroofd. Een van de verdachten had de horloge bij zijn aanhouding om de pols. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Nuenen: Verdachte aanranding aangehouden

In zijn woonplaats Amsterdam is woensdagmiddag rond 13.00 uur een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op dinsdag 30 maart in een bosgebied bij Nuenen een 13-jarig meisje uit Nuenen heeft aangerand en ontuchtige handelingen met haar heeft gepleegd. De man had via het internet contact met het meisje gelegd. Hij deed zich daarbij voor als een 14-jarige jongen uit Amsterdam. Ze hadden afgesproken dat hij op 30 maart naar Nuenen zou komen. Toen het meisje rond 17.30 uur op de afgesproken plek kwam, werd ze aangesproken door een man. Die pakte haar op een gegeven moment vast, trok haar mee het bos in, en randde haar daar aan. Het meisje kon zich op enig moment losrukken en wegrennen. De politie is de Amsterdammer na onderzoek op het spoor gekomen. Hij is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Bestelauto gestolen

Vanaf de Jan van Vlissingenhof is in de nacht van woensdag op donderdag een grijze bestelauto, Peugeot Partner met het kenteken 51-VX-PG gestolen. In de auto lag gereedschap.

Best: Betrapte inbrekers slaan bewoonster

Een 61-jarige bewoonster van een woning aan de Zomereik betrapte woensdag toen zij rond 17.25 uur thuis kwam een man in de woning. De man sloeg haar op het hoofd waardoor zij aan haar hoofd gewond raakte. De man vluchtte via de voordeur weg. Vanaf de bovenverdieping kwam een tweede man die via de voordeur wegvluchtte. Zij waren binnengekomen door de schuifpui aan de achterkant open te breken. De vrouw mist een digitale camera.

Bergeijk: Inbraak in woning

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan Het Kaar. De voordeur is vermoedelijk via de brievenbus opengemaakt. Er verdwenen twee gsms en een bankpas.