NVAB

Marja Kelder: bedrijfsarts par excellence 2004

Op 14 april 2004 heeft de NVAB, de wetenschappelijke vereniging voor bedrijfsartsen, de prijs Bedrijfsarts par excellence toegekend aan Marja Kelder (Diemen). De prijs komt haar toe vanwege de voorbeeldige en aansprekende wijze waarop zij het vak van bedrijfsarts uitoefent.

Marja Kelder weet haar functie als bedrijfsarts al jarenlang te combineren met activiteiten die bijdragen aan inhoudelijke verdieping van het vak bedrijfsgezondheidszorg en aan scholing van bedrijfsartsen. Zij doet dat zowel in haar eigen werkomgeving als in landelijk verband.
Daarmee is zij een baken binnen de bedrijfsgezondheidszorg, met name op het grensvlak van medische en juridische aspecten van het vak. Vele bedrijfsartsen kennen haar bovendien als een prettige en zeer deskundige collega.

De NVAB reikt in 2004 voor het eerst de prijs Bedrijfsarts par excellence uit. In een maatschappelijk klimaat waar een beperkt en eenzijdig appel op de bedrijfsarts dreigt te ontstaan, wil de NVAB laten zien waar bedrijfsarts als professional voor staat en mee bezig is: het beschermen, bewaken en bevorderen van de gezondheid van de werkende.

einde persbericht