Ingezonden persbericht

Onderzoek 'Het gelijk van Internet?' gestart

AMSTERDAM, 20040416 -- Jonker Advies Organisatie-Adviseurs en Explainer DC zijn in samenwerking met TINE, The ICT & Networking Event een onderzoek gestart onder de titel 'Het gelijk van Internet?'. Een onderzoek naar de toegevoegde waarde van Internettoepassingen bij organisaties. Deelnemen is mogelijk via www.hetgelijkvaninternet.nl


Ronnie Overgoor, Explainer DC: " Internet is anno 2004 uitgegroeid tot een volwassen business tool die door organisaties op vele gebieden wordt ingezet. Toch staat de toegevoegde waarde van de inzet van Internettoepassingen nogal eens ter discussie. Met dit onderzoek willen we concreet maken waar precies de toegevoegde waarde ligt, nu en in de komende jaren."

Doelstelling van het onderzoek 'Het gelijk van Internet?' is een antwoord te krijgen op de vraag waarvoor organisaties Internettoepassingen inzetten en waar de toegevoegde waarde ligt, zowel nu als in de nabije toekomst. Worden omzetresultaten verbeterd, kostenreducties bereikt, servicelevels verhoogd, klantrelaties uitgediept, organisatieprocessen vereenvoudigd of communicatieprocessen gestroomlijnd? Ofwel, levert de inzet en het gebruik van Internettoepassingen een organisatie toegevoegde waarde op?

Herbert Zwanen, Jonker Advies: "Internet als informatie- en communicatiemedium biedt legio kansen aan organisaties. Of deze kansen ten volle worden benut en welke organisatorische consequenties dit heeft, zal het onderzoek uitwijzen."

Deelnemen aan het onderzoek is onder andere mogelijk via de website www.hetgelijkvaninternet.nl. Tevens worden eind deze week ruim 5.000 vragenlijsten verstuurd naar directies van Nederlandse organisaties. Ook tijdens de TINE, die dit jaar wordt gehouden van 20 - 22 april in de RAI te Amsterdam, kan aan het onderzoek worden deelgenomen op de stand van Explainer DC ( Stand 10.209 in de Deltahal (Hal 10)).
Deelnemen is mogelijk t/m 7 mei 2004. De eerste resultaten van het onderzoek worden in de loop van mei bekend gemaakt. De uitgebreide rapportage volgt in juni.




Ingezonden persbericht