Grafinet


23 maart 2004

Favini's tentoonstellingsprogramma op Drupa: " Bij Favini gaat het om kwalitatief hoogwaardige papiersoorten voor een groot aantal toepassingen. Dankzij onze grote flexibiliteit kunnen we aan elke eis of wens voldoen. Het woord onmogelijk komt bij ons niet voor"

De toonaangevende papierproducent Favini heeft nieuws op het gebied van corporate identity en productinnovatie. De multinational (waartoe het Nederlandse Meerssen & Palm en het Italiaanse Cartiere Favini behoren) heeft vorig jaar voor het eerst haar nieuwe corporate identity aan de grafische branche onthuld. De beslissing om onder één naam verder te gaan wordt als een belangrijke stap voor verdere groei en expansie beschouwd. "Elk van onze vier fabrieken beschikt over specifieke vaardigheden en capaciteiten. Door deze verschillende locaties onder één merknaam onder te brengen is Favini erin geslaagd een toonaangevende positie op de Europese markt in te nemen, zegt Eveline ter Laak, Corporate Communications Manager van Favini.

"Wij hebben daarnaast belangrijk nieuws op het gebied van productontwikkeling. Het doet ons veel genoegen om het nieuwe papiermerk Relyon te introduceren. Relyon is een nieuw kantoorpapier dat gegarandeerd meer dan 250 jaar houdbaar blijft. Dit wit kantoorpapier is door onze R&D afdeling ontwikkeld en voldoet aan de eisen die de Nederlandse overheid stelt aan permanent houdbaar papier. Dit papier is daarom de perfecte keuze voor het langdurig archiveren van documenten in de rijksarchieven, musea, financiële instellingen of onderzoeksinstellingen, enz.", aldus Eveline.

Favini zal tevens een nieuwe collectie fotoalbum-papier op Drupa presenteren. Dit papier wordt in 15 verschillende kleuren en in diverse oppervlaktestructuren geleverd.

"Flying Colours", is een van onze topmerken voor gekleurd papier. Wij hebben de reeks in overeenstemming met de huidige markttrends geactualiseerd en meerdere kleuren aan dit assortiment toegevoegd, waaronder een nieuw hoog wit en vier nieuwe metallic-tinten. Dit papiermerk is in A3 en A4 formaat in kleine en gemengde verpakkingen verkrijgbaar.

Majestic, een kwalitatief hoogwaardige reeks papier en karton is eind vorig jaar vernieuwd en deze Text & Cover reeks is tegenwoordig een aantrekkelijkere keuze dan ooit voor al uw wensen op het gebied van geboortekaartjes, trouwkaarten, brochures, verpakkingen, enz. Dit assortiment biedt tevens nieuwe oppervlaktestructuren en vijf fraaie iriserende kleuren (Majestic Chameleon), bekend van toepassingen in de auto- en modebranches.

Bindakote is de onbetwistbare marktleider in cast-coated papier. Wij hebben vijf nieuwe kleuren aan het huidig assortiment van 33 tinten toegevoegd, waaronder twee nieuwe matte tinten, een nieuwe pasteltint, een nieuwe diepe tint en nieuwe metallic tint. Wij hebben bovendien een nieuwe Bindakote Ice White aan het aanbod toegevoegd dat witter is dan het papier van de concurrentie. Bindakote onderscheidt zichzelf van de concurrentie door het grotere assortiment en de diepte van de glans waardoor er min of meer een spiegeleffect ontstaat. Dit papier is dan ook ideaal voor de productie van etiketten, wenskaarten, visitekaartjes en verpakkingen enz.

"Dit is echter niet alles.Tijdens een bezoek aan onze stand kunt u kennismaken met ons uitgebreide productaanbod waaronder ons kwalitatief hoogwaardig briefpapier Royal Quadrant of de wereldberoemde Dutch Ivory Board reeks en het onlangs vernieuwde merk Individual, het watermerkconcept van Favini," aldus Eveline ter Laak. "Ik nodig elke drukker, grafisch ontwerper, groothandelaar, uitgeverij, converter en retailer uit om onze stand Hall 8 - 8.1 D 44 te bezoeken. Wij hebben werkelijk een enorm groot, compleet en veelzijdig productaanbod!"
---