Ingezonden persbericht


Persbericht

AT&T op nummer 1 in wereldwijd onderzoek naar global network services

AT&T leidt wereldwijde trend richting convergentie; driekwart van de multinationals wil netwerken integreren

Den Haag, 15 april 2004 ­ The Yankee Group, toonaangevend onderzoeksbureau op het gebied van communicatie en networking, heeft de resultaten van zijn Global Network Strategies Survey gepubliceerd. In het onderzoek onder respondenten van meer dan 1.000 multinationals wordt AT&T aangemerkt als beste aanbieder op het gebied van global network services.
In Europa wordt AT&T door 270 Europese multinationals verkozen tot beste aanbieder van global network services. In totaal zijn 13 Europese aanbieders in de uitslag opgenomen, waaronder BT, Equant en T-Systems. Naast de Europese resultaten, waarbij AT&T als koploper uit de bus komt, wordt AT&T eveneens in de VS, Canada en Asia-Pacific consistent als beste global network provider verkozen. Het onderzoek omvatte 395 respondenten uit Noord-Amerika en 504 uit de regio Asia-Pacific. Bill Archer, President voor AT&T in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), zegt over de resultaten: "AT&T heeft via een agressieve groeistrategie en voortdurende investeringen in wereldwijde infrastructuur en geavanceerd onderzoek naar technologie nog meer nadruk gelegd op het vasthouden van haar wereldwijde nummer 1 positie. We zijn er trots op wereldwijd toonaangevend te zijn op het gebied van netwerkintegratie met onze geavanceerde infrastructuur, technologie en mogelijkheden." Bij hun toekenning van de hoogste waardering aan AT&T op het gebied van global network services gaven de respondenten aan dat de drie belangrijkste criteria bij het selecteren van een network service provider worden gevormd door betrouwbaarheid en competentie van het netwerk, totale prijs en het begrip van de zakelijke eisen van de klant. Convergentie van voice en data blijkt een doel te zijn van de meeste multinationals; drie van de vier respondenten wil zijn netwerk integreren. 40 procent van de respondenten is op dit moment bezig met de integratie van voice en data/IP netwerken en 34 procent heeft dit gepland voor de komende 12 maanden.
"De verwachting is dat IP-verkeer meer dan 40 procent van het internationale netwerkverkeer zal innemen in 2005", aldus Archer. "AT&T is een van 's werelds grootste carriers van IP-verkeer. De laatste onderzoeksresultaten laten duidelijk zien dat AT&T met wereldwijde inzet op het gebied van IP- en convergerende netwerkdiensten de industrie leidt op het gebied van betrouwbaarheid, prijs en veiligheid." Gedurende de afgelopen twee jaar heeft AT&T honderden miljoenen dollars geïnvesteerd in de inzet van de nieuwste technologieën in haar IP- netwerk voor het leveren van optimale prestaties en veiligheid voor ondernemingen van uiteenlopende omvang. AT&T's IP VPN service wordt geleverd via het AT&T Global Network (AGN), een wereldwijde, Multi Protocol Label Switching (MPLS)-gebaseerde infrastructuur die op dit moment 129 steden in 47 landen bestrijkt.

Over het Yankee Group Global Network Strategies 2003 onderzoek Het Yankee Group 2003 GNS-onderzoek is een kwantitatieve studie onder multinationals naar het gebruik van, plannen voor, uitdagingen in en ervaringen met wereldwijde netwerken en communicatie. Het 2003 GNS- onderzoek is specifiek gericht op het gebruik dat multinationals maken van telefonie-, data-, en internetoplossingen; trends op het gebied van netwerkconvergentie; het gebruik van managed services; en voorkeuren voor service providers.
Het internetgebaseerde onderzoek is uitgevoerd in september / oktober 2003 en was gericht op ondernemingen met meer dan 500 medewerkers, die gebruikmaken van een internationaal communicatienetwerk met locaties in verschillende landen. De respondenten waren vanuit hun functie direct betrokken bij het aankoopproces van voice- en datacommunicatienetwerken. Van de 1.171 respondenten waren er 272 werkzaam in Europa, 300 in de VS, 95 in Canada en 504 in Asia-Pacific.

Over the Yankee Group
The Yankee Group is wereldleider op het gebied van onderzoek en consulting wat betreft communicatie en networking. De onderneming helpt organisaties met inzicht in de kansen, risico's en concurrentie op het gebied van de ontwikkeling, inzet en het gebruik van de producten en diensten voor communicatie en informatie-uitwisseling. The Yankee Group ­ met ruim dertig jaar ervaring ­ is gevestigd in Boston en heeft verschillende vestigingen in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie: www.yankeegroup.com

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is leidend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in 2003 $34,5 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR
055 - 3663034
prinflux@attglobal.net