Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Sociale veiligheid zwembaden krijgt meer aandacht

Veilig & Schoon-vignet voor merendeel Brabantse zwembaden

Van alle zwembaden in Brabant krijgt 84 procent het Veilig & Schoon-vignet van de provincie Noord-Brabant. Dat is 6 procent meer dan in 2003. De zwembaden hebben in het voorafgaande jaar aan alle eisen voldaan op het gebied van veiligheid en hygiëne. Gedeputeerde Lambert Verheijen maakte deze cijfers bekend bij de uitreiking van de vignetten. Hij maakte tevens bekend dat de provincie voortaan bij de toekenning van de vignetten het aspect sociale veiligheid een rol zal laten spelen. Zo wordt het mogelijk dat door ontoereikende zorg op dat punt een zwembad het vignet niet krijgt.

Alle geregistreerde zwemgelegenheden in Brabant zijn in 2003 bezocht door de provinciale inspecteurs. Tijdens de inspectiebezoeken werd bij de openbare zwembaden vooral gecontroleerd of er voldoende toezicht werd gehouden.
De peuterbaden (zwembaden waar geen van de bassins dieper is dan 0,5 meter) komen dit jaar voor het eerst in aanmerking voor een Veilig & Schoon vignet. De kwaliteit van deze badvoorzieningen gaat duidelijk vooruit. De helft van de geregistreerde peuterbaden krijgt het vignet uitgereikt.

Ook de Zwemwaterfolder 2004 van de provincie Noord-Brabant is verschenen. In de folder zijn 67 zwemlocaties in oppervlaktewater opgenomen die door de provincie en het waterschap gecontroleerd worden op veiligheid, hygiëne en waterkwaliteit. De provincie raadt zwemmers aan alleen op deze plaatsen te zwemmen.
De folder is verkrijgbaar bij bibliotheek en VVV-kantoor. Op de site van de provincie, www.Brabant.nl is een digitale versie te zien.

In de bijlage bij dit persbericht staan de zwembaden vermeld die wel of niet een vignet ontvangen.



Provincie Noord-Brabant