Politie Friesland

Politieberichten van 15 april (07.00 - 13.00)

Fryslân 15-04-2004 - Voor aanvullende informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau communicatie via het algemene nummer van politie Fryslân, 0900 - 8844.

Kollum: bromfietser aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering
Donderdag omstreeks 08.15 uur zag de politie een 16-jarige bromfietser uit Twijzelerheide rijden op de W.J. Heemstraweg. De politie wilde een controle uitvoeren. Op het Paradyske stopte de bromfietser, om er vervolgens toch vandoor te gaan in de richting van Buitenpost. Op de Jeltingalaan stapte de bestuurder van de bromfiets, dumpte deze in een sloot en ging er rennend vandoor richting de aldaar aanwezige eilanden. Hierop werd door de politie te voet de achtervolging ingezet. Ondanks het herhaaldelijk roepen van Stop politie ging de inwoner van Twijzelerheide er vandoor. Met behulp van een drietal politiemensen kon de verdachte uiteindelijk worden ingesloten en aangehouden in een slootwal. De jongen ging er vandoor omdat hij geen bromfietscertificaat had, verder verklaarde hij de kreten Stop politie nooit te hebben gehoord.

Oudeschoot: dolle stier
Donderdag omstreeks 10.00 uur kreeg de politie een melding dat een stier was ontsnapt bij het uitladen. Het beest liep over de Schoterlandseweg in de richting van de Marktweg. De stier was wild en wilde zich niet laten vangen. Na de Marktweg liep de stier over de Kolfbaan en de Wolvegasterweg. Hierbij werden diverse personen aangevallen. Besloten werd de stier af te maken door een kogelgeweer van een hondengeleider van de Friese politie. Op een gegeven moment kwam de stier op een van de slagers af. De stier drukte met zijn kop de slager tegen een boom aan, waarna de stier op de hondengeleider afkwam. Deze aarzelde niet en nam het kogelgeweer ter hand. Na driemaal te hebben geschoten was de stier uitgeschakeld.