Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer opgepakt na mislukte beroving
Publicatiedatum: 15-04-2004

Een 32-jarige Arnhemmer is donderdag even na middernacht door de politie op de Johannastraat in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van ondermeer mishandeling en poging tot diefstal met geweld. Rond middernacht zou het slachtoffer, een 63-jarige plaatsgenoot van de verdachte, al lopend over Catharijnestraat door de 32-jarige zijn benaderd. Hij zou geld geëist hebben. Het slachtoffer ging daar niet op in, waarop er een schermutseling ontstond tussen beiden, waarbij rake klappen zouden zijn uitgedeeld. De 32-jarige viel daarbij door een ruit van een pand heen en raakte gewond aan zijn hand. Ook het slachtoffer zou verwondingen hebben opgelopen doordat hij met een voorwerp op zijn hoofd zou zijn geslagen. Kort na de schermutseling troffen gewaarschuwde agenten het tweetal op de Johannastraat aan. Mede op aanwijzen van een getuige werd de 32-jarige als verdachte aangehouden. Beide betrokkenen moesten zich in het ziekenhuis onder behandeling laten stellen. De verdachte Arnhemmer is daarna voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemse beroofd van handtas:getuigen gezocht
Publicatiedatum: 15-04-2004

De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige diefstal in het park Immerloo in Arnhem, waarbij een 19-jarige vrouw uit die plaats werd beroofd van haar handtas. Het voorval deed zich omstreeks half vijf voor, toen het slachtoffer in het park werd aangesproken door twee onbekende mannen. Een van rukte plotseling de handtas van het slachtoffer weg, terwijl het slachtoffer probeerde haar bezit veilig te stellen. Hierop zou het slachtoffer omver zijn geduwd, waardoor ze op de grond kwam te liggen. Beide mannen gingen er vervolgens vandoor met de tas van de Arnhemse. Volgens het slachtoffer zou het gaan om twee mannen van ongeveer 20 jaar met een Zuideuropees of Noordafrikaans uiterlijk. De een zou een donker petje met een lichtkleurig shirt hebben gedragen, de ander, die ook iets groter was, zou geen hoofddeksel hebben gedragen en zou zwart haar hebben dat iets golvend was en nogal vettig, bovendien droeg ook hij een lichtkleurig shirt met lange mouwen. Het slachtoffer deed later aangifte bij de politie en was met de schrik vrijgekomen. Eventuele getuigeninformatie is van harte welkom via 0900-8844 of in het politiebureau aan de Olympus in Arnhem-Zuid. Kent u de daders, maar kennen zij u ook? Bel dan anoniem met `M' via 0800-7000 of kijk op www.meldmisdaad.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - Dierense (79) opgelicht met pinpas

Publicatiedatum: 15-04-2004

Een 79-jarige inwoonster van Dieren heeft zich woensdag bij de politie gemeld nadat zij het slachtoffer was geworden van een oplichter. De vrouw kreeg woensdag gedurende de ochtenduren bezoek van een onbekende man die zich uitgaf voor iemand van de huurcommissie. Door het ophangen van een smoes wist hij het vertrouwen van de vrouw te winnen, waarop hij werd binnengelaten. Eenmaal binnen wist hij haar pinpas en de bijbehorende pincode te ontfutselen, waarna hij vertrok. Later ontdekte de vrouw dat er met de pinpas geld was gepind. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een man met kort zwart achterover gekamd haar, lengte tussen de 1.80 en 1.90 m. De man maakte een nette verzorgde indruk en sprak Algemeen Beschaafd Nederlands. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren. Ook mogelijke andere slachtoffers, die zich nog niet bij de politie gemeld hebben worden verzocht te reageren. Men kan hiervoor terecht via 0900-8844 of in het politiebureau van de unit IJsselwaarden aan de Stationsstraat in Velp.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - hennepkwekerij ontmanteld

Publicatiedatum: 15-04-2004

In een woning in het centrum van Arnhem heeft de politie woensdagavond een hennepkwekerij ontmanteld. De beide bewoners, een 22-jarige vrouw en een 26-jarige man werden aangehouden. Agenten troffen in verschillende ruimtes zoals de zolder, slaapkamer, badkamer en berging een totale hoeveelheid van 277 hennepplanten aan. Een gedeelte zou al eerder geoogst zijn. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgenomen, waarop de stroommeter uit de woning werd gehaald. De aangetroffen planten en diverse kwekerijattributen zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd. De beide verdachten zijn na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen na anonieme tips.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth - Heterenaar raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 15-04-2004

De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 50-jarige automobilist uit Heteren ingevorderd in verband met het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de Heterenaar even na half elf slingerend over de Utrechtseweg in Doorwerth rijden. Een controle leerde dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Aan het bureau werd een alcoholpromillage gemeten van ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid. Na het opmaken van een proces-verbaal is de Heterenaar heengezonden met een rijverbod.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles Koningsweg

Publicatiedatum: 15-04-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag gedurende de middag en avonduren snelheidscontroles gehouden op een tweetal plaatsen langs de Koningsweg in Arnhem. Er werd tussen 12.15 en 21.15 uur gecontroleerd. De controles leverden een totaal aantal van 98 snelheidsovertreders op, op een aantal van ruim 4500 passanten. Bij de controles werd een hoogste snelheid gemeten van 120 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. Op de Koningsweg in Arnhem worden nagenoeg dagelijks snelheidscontroles gehouden omdat er zich geregeld verkeersongevallen voordoen waarbij vooral te hoge snelheid de voornaamste oorzaak blijkt te zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden